Élet-Stílus

MC Hawer: 28 év alatt nulla díjat kaptam, nem lettem díszpolgár, állami támogatás sem volt

tv2
tv2
Nem akar panaszkodni.

A napokban közösségi oldalára posztolta ki Koczka Géza, ismertebb nevén MC Hawer, hogy már 28 éve a szenei pályán van, mégsem díjazta őt a szakma.

28 éve veletek. Ezalatt NULLA díjat kaptam. Nem lettem díszpolgár, nem volt állami támogatás, sem zenei elismerés. A szakma nem ismert el sosem. Mégis minden évünk tele van fellépésekkel, mint ahogyan a pénztárcám és a szívem és lelkem is. Mert a szeretet, amit tőletek kapok ennyi ideje, az semmilyen díjjal ki nem váltható. Hálás vagyok mindezért, mert ezek teszik teljessé az életemet, nem a szobrocskák.

Később úgy nyilatkozott, hogy nem vágyik szobrokra, kitüntetésekre, nagy eséllyel csak a baja lenne azokkal költözéskor – néhány aranylemeze már eltűnt ily módon. A mulatós-sztár hozzátette: „Gyakorlatilag miattunk hoztak létre egy szórakoztató műfaj kategóriát, ahol már a mulatós művészek is esélyt kaptak a díjazásra”.

Talán majd nyolcvanévesen kapunk egy életműdíjat

idézi szavait az Index.

Ha már díjak, Tóth Gabi nemrég kapott ilyesmit, ami miatt rengeteg támadás érte – olyan sok, hogy a nővérének kellett a védelmére kelnie.

Kapcsolódó
Tóth Vera: Lehet elméleteket gyártani, hogy Gabi nem érdemel díjakat, de nem érdemes
Megrémisztik a hozzászólások, amik testvére kapcsán születnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik