Élet-Stílus

Csónakon érkezett Nagy-Britanniába, sokat zaklatták, mostanra szépségkirálynő lett

Szépség mulandó, csak a jóság állandó.

Hosszú út vezetett odáig, hogy London szépségkirálynője legyen Franceska Murati. A szó szoros és átvitt értelmében is. A most 27 éves nő négy éves volt, mikor szüleivel elmenekült Koszovóból a háború és a pusztítás elől.

A megpróbáltatásoknak azonban ezzel nem lett vége, 12 éves korától folyamatosan zaklatták iskolatársai.

Mögém jöttek, és levágták a hajamat a buszon. Rámdobták az ebédüket, és ellopták a bérletemet, ami azt jelentette, hogy néha több mint egy órát kellett sétálnom, hogy hazaérjek. A zaklatás tulajdonképpen 15 éves koromig tartott.

– mondta a Coventry Live-nak. Ma már sikeres vállalkozó, Albániában van egy ruhaboltja, ahol hátrányos helyzetű nőket alkalmaz, illetve pénzügyi szolgáltatásokkal is foglakozik.

Azért döntött úgy, hogy elindul a Miss Londonon, hogy megmutassa azoknak, akik zaklatták iskolás korában. Végül nyert is, úgyhogy most az új célja a Miss Nagy-Britannia.

Még mindig nem fogtam fel, nem hiszem el, hogy nyertem. Egy álomban érzem magam. Kiállok a zaklatóim ellen.

Azt is mondja Murati, a szépségverseny segített, hogy egy kis önbizalmat nyerjen, valamint azt reméli, győzelme sokaknak megmutatja, akik nehézségekkel szembesülnek, képesek legyőzni azokat, és sikeresek lehetnek az életben.

A Miss London nem csak a szépségről szólt, van egy jótékonysági fordulója (ebben Murati 350 fontot gyűjtött össze két szervezet számára azzal, hogy felmászott az 1345 méteres Ben Nevisre) és  egy közismereti fordulója is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik