Élet-Stílus

Egy nő már járt a Titanicnál az OceanGate expedíciójával: elmondta, mit látni abban a mélységben

Xavier DESMIER / Gamma-Rapho / Getty Images
Xavier DESMIER / Gamma-Rapho / Getty Images
Még mindig keresik az eltűnt merülőhajót.

Vasárnap reggel, az indulás után egy óra negyvenöt perccel eltűnt az OceanGate búvárhajója. A Titanic roncsaihoz merülő jármű keresése azóta is zajlik, azonban a becslések szerint csütörtök délutánra elfogyott az oxigén a fedélzeten, így csekély esély maradt a túlélésre – bár egyes vélemények szerint több oxigén áll rendelkezésükre, mint gondolnánk.

Ez nem meglepő, ugyanis az elmúlt napokban több olyan hír is megjelent, amely szerint a hajó nem volt a legjobb műszaki állapotban. A jelentések szerint már évekkel ezelőtt hibákat találtak a búvárhajó szénszálas borításában, nem rendelkezett megfelelő merülési tanúsítvánnyal, egy régi játékkontrollerrel irányították, és a biztonsági rendszerek is megkérdőjelezhetők voltak.

Miközben a mentőcsapatok száguldanak az eltűnt Titan merülőhajó kutatására, a People cikket közölt az egyik olyan utasról, aki korábban részt vett a cég búvárhajós utazásán, és látta is közelről a Titanic roncsait.

A szakácsként dolgozó Chelsea Kellogg 2022-ben merült le a mélybe, életreszóló élményként írta körül a kalandot.

Az álmom, hogy láthassam a Titanicot, valóra vált! 13 év próbálkozás után a türelem és a kitartás meghozta gyümölcsét. Még mindig próbálom feldolgozni az egész élményt, még mindig sírok. Még mindig eláraszt az a rengeteg érzelem.

Kellogg a posztjában videókkal és képekkel is megmutatta, mi mindent lehet látni abban a mélységben: a hajó orrát, a főárbocot, a rádiós szobát, a nagy lépcsőket.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Chelsea Kellogg (@chelsea.kellogg.7) által megosztott bejegyzés

Így néz ki belülről a búvárhajó:

Kapcsolódó
Videó: így néz ki belülről az eltűnt búvárhajó
Még felegyenesedni sincs elég hely benne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik