Élet-Stílus

Schobert Norbi kifogásolja a GVH döntését: Ez olyan, mintha azt mondanák, hogy én ölhettem meg valakit

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Tartja magát minden korábbi kijelentéséhez, de a jövőben tudatosan nem veszi majd ki a részét az üzleti kommunikációs tevékenységekből.

Schobert Norberttel az Index készített egy hosszabb anyagot, melyben a fitneszedző-üzletember egyebek mellett elismerte, hogy vállalkozása, a Norbi Update 2022-ben veszteséges volt: a Gazdasági Versenyhivatal 40+23 milliós büntetésével 200 millió forint körül mozog a cég adóssága. Innen a cégvezér szerint lehetetlen már felállni.

Schobert több ponton is kifogásolta a versenyhivatal döntését. Szerinte „szavakba kapaszkodik a GVH”. Kiemelte a versenyhivatal szóhasználatában a feltételes módban lévő „megtéveszthette” szót, illetve, hogy a termékek élettani hatását nem vizsgálta meg a szervezet, mivel az nem hatásköre.

Ez olyan, mintha azt mondanák, hogy én ölhettem meg valakit. Ezt nem tudják igazolni, nincsen nyom, nincs videófelvétel, rendőrségi bizonyíték sincs, ügyészségi, bírósági per sincs, de el vagyok ítélve

– fogalmazott a fitneszguru, aki nem gondolja úgy, hogy valaha is túlzón fogalmazott volna.

A mai napig tartom magam ahhoz, amit mondtam. A cukorbetegek és a magas vérnyomással élők jelentős részét tünetmentesíti a diétám. Azok a 2-es típusú cukorbetegek, akik a diétám szerint étkeztek, tünetmentessé váltak, a vérnyomás pedig a fogyás miatt csökkent. Ezt három klinikai vizsgálattal is bizonyítottam

– jelentette ki az üzletember, majd mikor az Index újságírója felvetette, hogy a tünetmentesítés és a megszüntetés nem pont ugyanazt jelenti, és ezzel lehetett baja a versenyhivatalnak is, Schobert így folytatta:

A Facebookot nem tekintettem reklámkommunikációnak. Kérdeznek, beszólnak, visszaszólok. Nem tudtam, hogy Facebookon az élőzés hivatalos reklámkommunikáció. Nem tudtam, hogy élő fórumon nem állíthatok semmilyen élettani hatással kapcsolatos dolgot az Európai Unió szabályai miatt, így inkább úgy döntöttem, visszavonulok, nem is élőztem vagy két éve. Ma már nem is lehet hatékonyan reklámozni az erre vonatkozó, túl szigorú EU-s szabályok miatt.

A fitneszguru szerint a versenyre kiélezett piacon, ahol sokszor a multikkal szemben kell nyerni, a kisebb szereplők a személyes márkázással tudnak versenyelőnyt szerezni. Úgy érzi, a szabályzással az aduászt vették ki a kezéből. Arra is rávilágított, hogy más fitnesz-influenszerek is tesznek hozzá hasonló kijelentéseket, rájuk mégsem csap le a versenyhivatal – állítja.

Az egész életem egy hullámvasút, amikor azt hiszem, hogy nem lehet rosszabb, az élet mindig rám cáfol. De mindig felkapaszkodom a kút falán

– válaszolta, mikor arról kérdezték, hogyan érzi most magát.

Elárulta, a jövőt feleségében, Rubint Rékában és a gyerekeikben látja, őket szeretné támogatni az üzletfejlesztésben, ugyanakkor a kommunikációból nem veszi ki a részét, inkább a háttérben marad, ugyanis nagyon megviselték az elmúlt két év eseményei.

Húszéves az Update, közel egyidős Lara lányommal. Olyan, mintha a gyerekemet vennék el tőlem. Minden álmom, pénzem, erőm, hitem benne van és volt ebben a rendszerben. Ami történt, rettenetes szomorúsággal tölt el, de Réka a napokban azt mondta nekem, hogy »ami ma még kihívás, az egy nap a bemelegítésem része lesz«

– felelte az utolsó kérdésre Schobert Norbert.

Bár májusban még teljes visszavonulásról beszélt, néhány napja azt nyilatkozta, hogy már a visszatérését tervezi.

Kapcsolódó
Schobert Norbi nemrég visszavonult, de már a visszatérést tervezi
Nem tud otthon unatkozni, sem feladni a hivatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik