Élet-Stílus

Előkerült egy videó a pandémia alatt részegen bulizó brit képviselőkről

A felvétel akkor készült, amikor tilos volt társasági összejöveteleket tartani.

Tavaly júliusban derült ki, hogy a pandémia alatt az általános járványügyi tilalom ellenére ivászatokkal kísért társasági összejöveteleket rendeztek a Downing Streeten, amelyeken részt vett Boris Johnson volt konzervatív párti brit miniszterelnök is.

Most előkerült egy videó, amely szintén a pandémia alatt készült, és látható benne, hogyan buliznak a Konzervatív Párt tagjai.

A felvétel 2020 decemberében készült, akkor, amikor az emberek csak a közvetlen rokonaikkal, vagy egy megjelölt személlyel találkozhattak zárt térben.

A Mirror által közzétett felvételen tory képviselők és a kampánystáb több tagja is látható.

Feltűnik Johnson volt tanácsadója, Malin Bogue,  Shaun Baily korábbi londoni polgármester-jelölt vagy Jack Smith, aki Graham Stuart energiaügyi miniszterrel dolgozott.

A videóban hallható is, ahogy a korlátozásokon viccelődnek.

A kormány nevében Michael Gove miniszter elfogadhatatlannak nevezte a felvételt.

Az ügyben egyébként már nyomozott korábban a rendőrség, de akkor lezárták a vizsgálatot.

Az alsóházi bizottság csütörtökön azt közölte, hogy Boris Johnson szándékosan félrevezette a parlamentet a koronavírus-járvány megfékezése végett elrendelt korlátozások idején tartott összejövetelekkel, álláspontjuk szerint a volt miniszterelnök súlyos szabálysértést követett el, és parlamenti tagságának 90 napos felfüggesztését kezdeményezték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik