Élet-Stílus

„Kész boszorkányüldözés lett belőle” – másodfokon folytatódik Árpa Attila drogügye

Berecz Valter / 24.hu
Berecz Valter / 24.hu
Úgy érzi, ezt sosem fogja tudni lemosni magáról.

Februárban bűnösnek mondta ki a Fővárosi Törvényszék Árpa Attilát első fokon, társtettesként elkövetett kábítószer birtoklása miatt. A színész-rendező-producert, aki másodrendű vádlottként szerepelt, 1,5 millió forintos büntetéssel sújtották. Árpa már az ítélethozatal előtt kijelentette: egész biztosan fellebbezni fog a döntés ellen.

Szerdán Magyarország Ügyészségének honlapján közzétett közleményből kiderült, hogy az ügy másodfokon folytatódik tovább, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség ugyanis a védő fellebbezések elutasítását kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál.

Árpa Attila a Blikknek elmondta, továbbra sem tartja méltányosnak az ítéletet.

Birtoklásért sok ez a másfél millió forint. Nálam fizikailag nem találtak kábítószert, így csupán a fogyasztást próbálták rám bizonyítani. Én már mindenképpen vesztettem ezzel az egésszel, sosem fogom tudni magamról lemosni ezt az ügyet, kész boszorkányüldözés lett belőle

– nyilatkozta, a Telexnek pedig annyit mondott, másodfokon is ugyanarra számít, mint az elsőfokú ítélet esetén, mivel „nincs új tanú, nincs új bizonyíték”.

Ügyvédje, dr. Papp Gábor elárulta, egyelőre nem érkezett hivatalos értesítés a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség döntéséről. „Pár hete kaptuk meg az írásba foglalt elsőfokú nyilatkozatot, és jelenleg ott tartunk, hogy a fellebbezés tényét jeleztük, azonban az írásos dokumentumot még nem adtunk be. Egyelőre nem kaptunk semmilyen nyilatkozatot arról, hogy a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a védő fellebbezések elutasítását kezdeményezte volna, tehát erről nem is tudok bővebben beszélni” – fogalmazott Árpa jogi képviselője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik