Élet-Stílus

Vajtó Lajos a sírrongálásról: Ez mindennek az alja

TV2
TV2
A múlt héten lett rá figyelmes, hogy a szülei sírjáról tövestől tépték ki a frissen ültetett virágokat.

Vajtó Lajos a múlt héten beszélt arról, hogy megrongálták a szülei sírját. Friss virágokat ültetett a sírhelyre, amikor viszont két nappal később visszalátogatott, hogy meglocsolja őket, azzal szembesült, hogy a növények nagy részét tövestől tépték ki.

Az üzletember ma a Reggeli vendége volt, ahol azt mondta, jelezte a problémát a temető felé, illetve virágárusokkal is beszélgetett, és mindkét oldalról azt hallotta, hogy az ilyen jellegű lopás mára mindennapos probléma lett.

Ha már ez így van, és ennyi embert érint – nekem több mint 100 komment jött, akik hasonló dolgokat meséltek –, akkor azt mondom, hogy azért kéne ezzel foglalkozni. A Farkasréti temető az egyik legszebb temető. Egyébként nagyon ápolt is, a toalett rendben van, szappan van, papír van. Tehát ez még egy jó temető is. De én úgy gondolom, hogy ott, ahol biztonsági szolgálat van, ahol belépőt szednek azért, hogy kocsival bemehess, ott legyen pénz arra, hogy elrettentés céljából legyenek kamerák, minden régiójában a temetőnek

– magyarázta, hozzátéve: szerinte nem a szegény emberek foglalkoznak sírrongálással.

Ez azért mindennek az alja.

Ami a szülei sírhelyét illeti, Vajtó azóta ismét beültette az üresen maradt részeket, ezúttal viszont már sziklakerti növényeket választott, remélve, hogy azokat senki nem akarja majd elvinni.

Kapcsolódó
Vajtó Lajos friss virágokat ültetett a szülei sírjára, két napon belül lelopták a felét
Az üzletember úgy tervezi, a saját költségén állít majd fel kamerát a sírhely környékén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik