Élet-Stílus

Lakatos Márk húsz éven át kábítószerezett: Sokszor elmentem a falig

RTL
RTL
Egy megrázó élmény miatt hagyta abba a drogozást, amiből majdnem bírósági ügy lett.

Lakatos Márk az Élni jó című műsorban említette, hogy korábban sok kábító- és tudatmódosító szert fogyasztott, mindez pedig egyfajta menekülés volt a részéről. „Az ember úgy gondolja, hogy ezt azért csinálja, merthogy ez egy felhőtlen szórakozás, ami kinyitja az ember tudatát. De közben alapvetően ez azért is kell, mert valaminek a pótszere, a pótcselekvése” – idézi a stylistot a story.hu

Bevallotta, hogy húsz éven át kábítószerezett. Idővel olyan tüneteket kezdett produkálni, amiktől megijedt, ekkor alakult ki pánikbetegsége is.

Az ember tesztelgeti, próbálgatja magát, meddig lehet elmenni. Sokszor elmentem a falig. Voltak vicces, tragikus és tragikomikus jelenetek is ebből kifolyólag

– mondta, majd hozzátette: ezekről készülő regényében is ír, bár hangsúlyozta, könyve fikció lesz, életét csupán inspirációként használja.

Lakatos az interjúban elmondta: volt egy pont, amikor rájött, hogy nem jó úton halad.

Érdekes módon nem a drogfogyasztásba kellett nekem segítséget kérni. Amikor azt gondoltam, ez nekem nem jó, akkor egyik pillanatról a másikra abbahagytam. Ez egy megrázó élményhez kötődik, de nem egy drogelvonó terápiára kellett elmennem, hanem egész egyszerűen kaptam egy olyan pofont az élettől, amire azt mondtam, ez így nekem már nem éri meg. Ez egy bonyolult ügy volt, majdnem bírósági ügy lett, ami aztán egy elterelés lett. Ez egy jó intő jel volt a faltól, ameddig elmentem, és akkor nem vittem tovább. Abbahagytam, letettem, onnantól kezdve jött a terápia.

Lakatos Márk végül szembenézett önmagával és traumáival, ami ugyan nehézségekkel járt, mégis felszabadító volt számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik