Élet-Stílus

Oláh Gergő a kollégista éveiről: Ott találkoztam először azzal, hogy valakinek nem tetszik, hogy én cigány vagyok

Fülöp Dániel / 24.hu
Fülöp Dániel / 24.hu
Volt, hogy égő papírt dobtak be a kollégiumi szobájába.

Oláh Gergő volt Barabás Éva vendége a Portré című műsorban, ahol egyebek között arról is mesélt az énekes, mikorra datálható az az időszak, amikor először érte hátrányos megkülönböztetés a roma származása miatt. Mint mondta, Karancslapujtőn nőtt fel, ahol nem tettek megjegyzéseket a származására, úgy emlékszik vissza az ott töltött évekre, hogy mindenki szerette és tisztelte őket. Amikor viszont 14 évesen Nyíregyházára költözött és kollégista lett, több atrocitás is érte.

Ott találkoztam először azzal, hogy valakinek nem tetszik az, hogy én cigány vagyok. És akkor ott voltak ilyen dolgok, amiket csináltak. Az ajtórésen vödör vizet öntöttek be, meggyújtottak újságpapírt és azt dobták be, dörömböltek az ajtón. Az ott nehéz volt

– emlékezett vissza a 2012-es X-Faktor győztese, aki később a fellépésein is kapott beszólásokat, ezek viszont már nem érintik mélyen.

Voltak beszólások. Cigányoztak már nekem koncerten, fellépésen is. De mindig az a helyzet, hogy én hogy engedem ezt be, és mi a reakcióm erre. Nagyon sokan nem jól reagálják le, vagy mélyre engedik be. Nem úgy fogják fel, hogy csak sajnálni tudlak téged. Én rendben vagyok, de te nem vagy rendben magaddal, és ha kell, segítek szívesen.

Rácz hozzátette, a szüleitől kapott neveltetése sokat segített neki abban, hogy ne okozzanak sebet a lelkében az ilyen jellegű negatív élmények, nem hordoz magában fájdalmat az őt érő atrocitások miatt. Máig büszke a származására, és igyekszik segíteni azoknak, akik jobban a szívükre veszik, ha bántják őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik