Élet-Stílus

Barabás Éva találkozott egy fiatalemberrel, akinek a fürdésidő jutott eszébe, mikor meghallotta a műsorvezető hangját

Mikófalvy Lajos / RTL Klub
Mikófalvy Lajos / RTL Klub
Annak idején valószínűleg sok más gyereket is a fürdőszobába irányítottak a szülei, amikor kezdetét vette a hat órai RTL Híradó.

Barabás Éva a Blikknek adott interjút, melyben beszélt a gyerekkoráról, a szüleiről és arról is, hogyan lelte meg a pályáját a televíziózásban.

A beszélgetés során Jakupcsek Gabriella kijelentései is szóba kerültek, utóbbi ugyanis az elmúlt időszakban többször is beszélt arról, hogy tapasztalatai szerint a 40 feletti nőknek nem marad már hely a tévéképernyőkön. Barabás Éva (Erős Anróniával együtt) viszont pont ellenpélda ebben a történetben, ötven fölött.

Szerintem velünk változott a világ. A televíziózás őshazájában, az Egyesült Államokban természetesek az 50-60 feletti hírműsorvezetők is. (…) Talán mi vagyunk a hagyományos televíziózás utolsó állandó arcai, akiket a nézők még mindig a nappalijuk állandó vendégeként tartanak számon. Ezzel persze tudok küzdeni magamban, hiszen azt nem könnyű viselni, hogy az emberekkel együtt öregszem, és azzal, hogy képernyőn vagyunk, azt is vállaljuk, hogy a velünk történő változásokat végignézi egy ország. Közben meg azt gondolom, hogy hála istennek, megéltem ennyi évet.

Az RTL Híradó műsorvezetőjét arról is kérdezték, volt-e ebből fakadóan negatív élménye, ő viszont inkább egy vicces esetet idézett fel.

Nemrég a Balatonon egy étteremben, egy szép szál fiatal legény szolgált ki minket, aki amikor megszólaltam, lemerevedett. Azt hittem, én kértem valami lehetetlent, mire elmesélte, hogy gyerekkorában, amikor meghallotta a hangomat, neki el kellett menni fürdeni, és hirtelen nagyon furcsa volt neki, hogy megszólaltam

– mesélte Barabás, akiben mindez egy keserű emléket is felébresztett:

Ilyenkor eszembe jut, amikor kezdőként a stúdióban Endrei Juditot láttam, akit pont akkor engedett el a Magyar Televízió, és hallottam, hogy a kollégák arról beszélnek, hogy ez mennyire nagy kár.

Az interjúban szóba került az is, hogyan tudott a műsorvezető kedves és szerény maradni a televíziózás intrikus, kevéssé könnyű közegében.

Részben talán azért is, mert sikerült elkerülnöm azt az intrikus közeget, ami szétmarná az én lelkemet is. Az a szűk csapat, amivel nap mint nap együtt dolgozom, vérprofi, de csupaszív és -lélek emberből áll. És biztos, hogy az is nagyon fontos volt, hogy amióta elkezdtem, ugyanabban a kis kertes lakásban lakom, megteremtettem magamnak egy mikrokörnyezetet, a nyugalmat, és igenis megtanultam értékelni a helyzetemet, főleg, hogy egyre többen vannak bajban

– magyarázta, hozzátéve:

Számomra fontos a kedvesség, a dicséret, és ez a korral egyre fontosabb, hogy igenis felvegyem a telefont és elmondjam, ha valami tetszik. Kezdjük már el szeretgetni egymást!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik