TV2
Szórakozás

Jakupcsek Gabriella: Negyven felett a nők láthatatlanná válnak

Tapasztalatai szerint a médiában mindenképp, de máshol is.

Jakupcsek Gabriella a Nők Lapjának adott interjút, melyben mesélt a gyerekkoráról, az anyaságról és a karrierjéről is. Mint mondta, a nemzetközi tévécsatornákon több neki tetsző formátum is fut, amiket szívesen megcsinálna itthon, de úgy véli, mára már szinte semmi nem maradt nálunk a szóban forgó műfajokból.

Vannak a nagy show-műsorok és a szórakoztató sorozatok. A többi mind politika. A jó beszélgetések és a civilek eltűntek a képernyőről, és ezzel a valódi hétköznapi életünk tűnt el

– magyarázta a műsorvezető, akihez a talkshow műfaja áll a legközelebb.

Pályafutása alatt Jakupcsek több könyvet is kiadott, hamarosan megjelenik a hatodik, A napos B oldal című kötete is, melyet a 40 felett járó nőknek írt.

Betöltöttem a hatvanat, amiről már nem lehetett nem tudomást venni, úgy éreztem, az ebből származó tapasztalataimat már muszáj megosztanom, mert kikérem magamnak, hogy a mai világ negyvenéves kor fölött ilyen szinten bélyegezzen meg minket, nőket, és tántorítsa el a férfiakat. Negyven felett a nők láthatatlanná válnak, a médiában mindenképp, de máshol is. Én másfél éve nem csinálok napi műsort, de nálam tíz-tizenöt évvel fiatalabb nők sincsenek már a képernyőn, és legfőképpen nem a nekik megfelelő pozícióban.

A műsorvezető szerint a megoldást az jelentené, ha a nők első körben szembe mernének nézni az életükkel, másodszor pedig össze kellene fogniuk, mert vannak helyzetek, amikor csak egységesen lehet fellépni.

A legfontosabb döntéseket az ember ma negyven felett hozza meg, hogy hányadán áll a magánéletével, a családjával, a munkájával, a nőiességével. Én annak a szószólója szeretnék lenni, hogy nézzük meg, mit tudunk azzal kezdeni, ami negyven után jön egy ember életében, mert rengeteg olyan kihívás vár rá, amiről ma senki nem beszél, mert azt hiszi, akkor gyenge lesz. Ha összefogunk és támogatjuk egymást, képesek lehetünk kihozni életünk B oldalából a maximumot

– tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik