Élet-Stílus

Ügyvédje otthonápolási őrizetet kérvényezett Galambos Lajosnak

TV2
TV2
Úgy véli, laikusként bárki egyetérthet abban, hogy nem szolgál büntetési célt, ha valaki folyamatosan egy betegszobám van elhelyezve a börtönben.

Galambos Lajos ügyvédje a hétvégén számolt be arról, hogy a zenész egészségi állapota tovább romlott a börtönben, már a pépesített ételeket is képtelen lenyelni.

Dr. Csontos Zsolt ma reggel Sebestyén Balázsék rádióműsorában szólalt meg, mint mondta, új lehetőség nyílt meg az ügyfele számára arra, hogy hazatérhessen a börtönből és az otthonában tölthesse el a büntetése hátralévő részét – szúrta ki a Bors.

Benyújtottam az otthonápolási őrizetre a kérelmet. Ez egyébként egy viszonylag új jogintézmény és várjuk, hogy a büntetés-végrehajtás ezzel kapcsolatban elkészítse a saját álláspontját. A BV orvosának kell megállapítania, hogy a fogvatartott megfelel-e a jogszabályi előírásoknak és fontos, hogy legyen egy olyan személy, aki írásban vállalja, hogy gondozza a beteget, ha kikerül. Ügyfelem esetében álláspontunk szerint a feltételek maradéktalanul teljesülnek

– magyarázta a jogi képviselő, aki szerint laikusként mindenki beláthatja, hogy nem szolgál büntetési célt, ha valaki folyamatosan egy betegszobám van elhelyezve a börtönben.

Dr. Csontos azt is kijelentette az adásban, hogy egyes felvetésekkel ellentétben Galambos Lajos nem azért nem eszik rendesen, mert éhségsztrájkba kezdett, hanem az egyik betegsége miatt esik nehezére a szilárd ételek elfogyasztása.

A szabad életben volt egy speciális étrendje, amit speciális eszközökkel készítettek el, vagyis pépesítették az ételt. Ez a lehetőség bent nem adott. Egy ideig küzdött a benti ételek leturmixolt változataival, de elég gyomorforgató így a lebbencsleves, vagy a mákostészta. Feladta és azóta próbálja eredeti állagában fogyasztani az ételeket

– tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik