Szórakozás

Galambos Lajos alig eszik a börtönben: már a pépesített ételeket is képtelen lenyelni

Berecz Valter / 24.hu
Berecz Valter / 24.hu
A pörköltnek kiszürcsöli a szaftját, mert már csak folyékony halmazállapotút tud enni.

Másfél hete számoltunk be arról, hogy a börtönben romlott Galambos Lajos egészségi állapota, ekkor szilárd ételt már nem tudott fogyasztani. „Egyre gyengébb vagyok, nagyon keveset eszem, már alig vagyok képes a pépesített, turmixolt ételek elfogyasztására is. Nem kapok külön ételeket, ugyanazzal kell beérnem, mint a többi fogvatartottnak, csak éppen azokat a kajákat leturmixlova tudom elfogyasztani. Mindenki elképzelheti, milyen, amikor a mákos tésztából egy kocsonyás, nyúlós massza lesz, és azt kell megennem. Már nem tudtam mit kitalálni, hogy valamennyi kalóriát azért bevigyek a szervezetembe, így kacsazsírt szoktam tenni a teámba, azt szürcsölöm el” – nyilatkozta akkor a zenész.

Ügyvédje, dr. Csontos Zsolt a Blikknek elmondta, hogy a helyzet azóta csak még tovább romlott.

Sajnos ügyfelem már a pépesített ételeket is képtelen lenyelni. El lehet képzelni, hogy a bablevestől kezdve a rakott krumpliig milyen gusztustalan formákat öltenek a leturmixolt fogások. Nem szépítem: mint amikor egy moslékba mindent összeöntenek. Már előre öklendezett, amikor hozták az ételt neki, ezért úgy döntött, ezentúl pépesítve sem kéri. Ugyanolyan formában kapja mostantól, mint bárki más, ő azonban csak a folyékony halmazállapotú részeit fogyasztja el: a levesnek megissza levét, a pörköltnek kiszürcsöli a szaftját.

A lap azt is írja, Galambos hirtelen nagyon lefogyott, hiszen alig eszik valamit, emiatt pedig nagyon beesett az arca. Fizikai problémái miatt már pszichésen sem olyan erős, mint korábban: nagyon ingadozó lett a hangulata, és állítólag alig beszél.

Galambos Lajos április 26-án vonult be a baracskai börtönbe, hogy megkezdje három év, hat hónapos büntetését, amit gáz-, víz- és áramlopási ügye miatt kapott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik