Élet-Stílus

Kiderült, mennyibe került II. Erzsébet királynő temetése

Chris Jackson - WPA Pool / Getty Images
Chris Jackson - WPA Pool / Getty Images
A kincstár nyilvánosságra hozta a becsült tételeket.

II. Erzsébet, az Egyesült Királyság leghosszabban regnáló királynője tavaly szeptemberben hunyt el, a hónap 19-én temették el. A kincstár a minap nyilvánosságra hozta, mennyibe került az uralkodó búcsúztatása, ahol többszázezer ember rótta le a tiszteletét – írja a BBC.

John Glenn, a kincstár főtitkára elmondta, hogy a kormány elsődleges célja az volt, hogy biztosítani tudják az esemény zökkenőmentességét, illetve azt, hogy megfelelő méltósággal menjen végbe, miközben a résztvevők biztonságát és védelmét is garantálják.

Mint kiderült, a temetés a becslések szerint majdnem

162 millió fontba, azaz több mint 70 milliárd forintba került.

A legmagasabb költségeket a belügyminisztérium, illetve a kulturális, média- és sportügyi minisztériumra állta (73,68 és 57,42 millió millió font), de jutottak költségek az Észak-Írországi Hivatalnak (2,134 millió font), illetve a Skót és a walesi kormánynak is (18,756 és 2,202 millió font).

A parlamentnek tett írásbeli miniszteri nyilatkozatában Glen úgy nyilatkozott: a kincstár szükség esetén további finanszírozást biztosított, és a skót, walesi és észak-ír kormánynak teljes mértékben megtérítették a felmerült költségeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik