Élet-Stílus

Betiltották a kutyaugatást egy montreáli kutyafuttatóban

Különös táblák jelentek meg egy montreáli kutyafuttató kerítésén. A figyelmeztetés szerint szigorúan tilos az ugatás, a szabályszegő kutyák gazdái pedig komoly bírságra számíthatnak.

Felháborodva vették tudomásul kanadai gazdik, hogy az önkormányzat megtiltotta a kutyáiknak az ugatást – írja a CTV.

Néhány napja egy montráli kutyafuttató kerítésén jelentek meg táblák melyek arra figyelmeztetnek, hogy hangos ugatásért, csaholásért, vagy nyüszítésért 500 és 2000 kanadai dollár (kb. 125 ezer és 500 ezer forint) közötti bírségot szabhatnak ki a gazdikra.

A kutyások nem értik, mi szükség volt erre. Egyikük arra panaszkodik, hogy elég stresszessé vált az eddig mindig vidám kutyasétáltatás, mert folyton azon jár az esze, nem ugatott-e véletlenül túl hangosan a kutyája, mikor kap büntetést.

Egy másik gazdi, aki először azt hitte, valami vicc az egész, azt mondja, már csak azért sem érti, hogy mi szükség van a tiltásra, mert a kutyafuttató egy kereskedelmi központban fekszik, nagyon kevesen laknak a környéken.

Az önkormányzat szűkszavú nyilatkozatában annyit közölt, hogy csak a táblák újak, a szabály nem az: régóta büntethető az, akinek a háziállata zavarja mások nyugalmát. A hivatal arra nem válaszolt, hogy miért pont arra a bizonyos kutyafuttatóra helyezték ki a táblákat és arra sem, hogy ki és milyen esetekben fog bírságolni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik