Élet-Stílus

Schobert Norbi: A szigorú EU-s szabályzások szétcseszik az összes életmódszakember kommunikációs lehetőségeit

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Úgy gondolja, nem ezt érdemelte harminc év után.

Több mint negyed órás riport ment le a szombati Tények Pluszban Schobert Norbertről, amiben életútja rövid bemutatása mellett a Norbi Update termékcsalád és életmód-program visszavonult kifejlesztőjét is megszólaltatták a közelmúltbéli események kapcsán. Mint ismert, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata nemrég megállapította, hogy a márka több szempontból is megtéveszthette a fogyasztókat, ezért 40 milliós bírságot kaptak.

Mindenből vissza tudok jönni, mert a jóistennek valami terve van velem szerintem, de az Update-ből és a kommunikációmentes kommunikációból elegem van. Tehát ha kihozok egy új terméket, és azt mondom, hogy »itt az új kenyerem, edd meg, mert finom«, akkor megkérdezik, hogy mitől drágább, mint a másik, és én nem mondhatom azt, hogy azért, mert több benne a fehérje, több benne a rost, kevesebb a szénhidrát, és ennek ilyen és ilyen és ilyen hatása van, mert akkor viszont szét leszek büntetve. Szóval a kommunikációban fogok visszavonulni mindenképpen, valami mást fogok csinálni

– mondta el Schobert, majd később így fogalmazott:

Sajnos aki arra számít, hogy Norbi mint életmódelőadó elő fog állni és tart egy konferenciát, előadást… Nem fogom megtartani, mert ha valaki felveszi és feljelent egy szavam miatt, akkor szét leszek cseszve. Nem fogok a Facebookon sem live-ozni. Igazándiból azt gondolom, hogy ezek a szigorú szabályzások, amiket az Európai Unió erőltet a tagországokra – és a GVH is jogszerűen járt el –, ezek szétcseszik nemcsak az én, hanem az összes edző, életmódszakember kommunikációs lehetőségeit.

Rubint Réka úgy nyilatkozott, mindennek oka van, tanulni kell a történtekből, „a koronát meg kell igazítani, és menni kell tovább”.

Minden nehézség egy lehetőség arra, hogy tanulva belőle egy magasabb szintre lépjünk. És hogyha most van ez a bírság, ami ugye a jogszabály miatt jogos, akkor állunk elébe és méltón viseljük a támadást Norbival együtt, hiszen egy család vagyunk. De én akkor is azt mondom: ha egy életmódszakembernek, egy edzőnek az a legnagyobb bűne, hogy az egészségre próbálja nevelni és ösztönözni az embereket, akkor legyen így!

Schobert Norbi a riport végén megerősítette egy korábbi állítását, miszerint a jövőben felesége munkáját fogja segíteni, valamint elmondta: az Update nem szűnik meg, de neki muszáj meghúznia a féket.

Kicsit befelé kell, hogy forduljak, és át kell gondoljam a világ és az én szerepemet, mert azt gondolom, hogy 30 év után nem ezt érdemeltem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik