Élet-Stílus

Hat év után fedezték fel az elhunyt nyugdíjas holttestét a boltoni lakóházban

Ha nem lett volna gáz műszaki biztonsági felülvizsgálat, még most sem találták volna meg a 70 éves férfit holttestét.

A 70 éves Robert Alton 2017-ben halt meg, de halálát senki sem vette észre. A főbérlője sem nézett feléje, ugyanis automatikusan kapta a lakbért, amit a helyi önkormányzat fizetett a férfinek – írja a Guardian.

A régebben könyvelőként dolgozó Alton holtteste hat évig feküdt a lakásban, idén márciusban találták csak meg, mert gáz műszaki-biztonsági ellenőrzést tartottak, és be kellett hatolniuk az ingatlanba.

A lakásban fél méter magasan álltak a bontatlan levelek, és rengeteg, 2017-ben lejárt élelmiszert találtak.

Az ingatlant bérbe adó Bolton at Home bocsánatot kért, és elismerte, hogy hibáztak, egyben jelezték, hogy belső vizsgálatot tartanak annak megállapítására, hogy miért nem sikerült észrevenniük, hogy ügyfelük már nem él.

Az évek során számos kísérletet tettünk, hogy kapcsolatba lépjünk Roberttel a gázbiztonsági ellenőrzések érdekében.

– mondta Noel Sharpe, a Bolton at Home vezérigazgatója, aki elismerte, hogy nem tettek meg minden azért, hogy kiderítsék, miért nem tudják felvenni a kapcsolatot a férfival.

A rendőrség szerint nem lehetett megállapítani a halál okát, a halottkém csak annyit tudott mondani, hogy Alton 2017 májusában hunyt el.

A hatóság felhívást intézett a lakossághoz, hogy információhoz jussanak a férfiről, és hogy segítsenek megtalálni Alton rokonait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik