Az Instagramon több mint 2 millió követővel rendelkező spanyol influenszer, Paula Gonu egy podcast vendégeként arról mesélt nemrég, hogy egyszer főzés közben a saját térdporcából is tett egy keveset abba a bolognai spagettibe, amit magának és a párjának készített.
A 30 éves spanyol tartalomgyártó – akinek bizarr történetét a Business Insider írta meg – a Club 113 című spanyol podcast házigazdáinak elevenítette fel azt az esetet, amikor úgy megsérült az egyik térde, hogy ki kellett műteni a porc meniszkusz nevű részét belőle. A beavatkozás közben beszélgetni akart az orvosokkal, ezért csak érzéstelenítőt kért. A procedúra végén pedig meg is kérdezte az egyik sebész, hogy el akarja-e rakni a kiműtött porcdarabat.
Mivel igennel felelt, az orvos először alkoholba rakta a meniszkuszát, majd oda is adta neki. Végül úgy jutott el a már-már kannibalizmusba hajló ötletig, hogy a barátjával elkezdtek viccelődni vele.
Azt mondtam neki, hogy meg akarom enni, mert a részem volt, és vissza kell tennem a testembe. Aztán csináltam egy bolognait, beletettem, és megettük
– emlékezett vissza a fiatal nő, aki szerint bizonyos állatoknak ennél gusztustalanabb részeit is megeszik egyes emberek, szóval az ő különleges receptjével sem volt semmi baj.
A YouTube-videó – és a TikTokra feltöltött részletek – alatt kommentelőket természetesen erősen megosztotta a titkos hozzávalóról szóló történet. Egyesek szerint az influenszer története vicces volt, míg mások felháborodtak rajta.
„Melyik ponton döntöttem úgy, hogy jó ötlet ezt megnézni vacsora közben?” – kérdezte egy önironikus hozzászóló, egy másik pedig csak annyit írt frappánsan, hogy Paula Gonu szó szerint értette a mondást, miszerint „az vagy, amit megeszel”.