Élet-Stílus

Videó: így fektette padlóra ellenfelét a tatamin győzelemmel debütáló Mark Zuckerberg

A virtuális világ mellett immár a valóságban is tiszteletet parancsolóvá vált a mestere által csak „csendes gyilkosnak” nevezett Facebook-vezér kiállása.

Korábban már lapunk is beszámolt róla, hogy a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg új hobbit talált magának, és elkezdett brazil dzsúdzsucuzni (brazil jiu-jitsuzni). Ráadásul a techmogul annyira tehetséges az MMA – azaz a kevert harcművészetek – alapját adó stílusban, hogy profi ketrecharcos mestere, Khai Wu egyenesen „csendes gyilkosnak” nevezte.

Ilyen beharangozó után nem meglepő, hogy Zuckerberg a legelső megmérettetése a tatamin rögtön egy győzelemmel ért véget. A hétvégén San Franciscoban aratott diadallal ő maga is elbüszkélkedett a Facebook-oldalán, de időközben felkerült a közösségi oldalakra egy olyan videó is, amit egy küzdőtér mellett álló néző, egy Luca Atalla nevű mester rögzített a bunyóról.

A LADbible által bemutatott két és fél perces felvétel – amit egy nap alatt közel másfél millió alkalommal játszottak le – jól látható, miként dominálja le ellenfelét élete első, versenyszerű brazil dzsúdzsucu megmérettetésén a sokáig puhány kockaként elkönyvelt Zuckerberg – aki szinte végig az ellenfele fölé tornyosul, miután az első fél percben leviszi őt a földre.

Az MMA-bunyók földharc részében bevetett brazil dzsúdzsucu egyébként a dzsúdó eredeti változatának, a dzsúdzsucunak a Brazíliában továbbfejlesztett változata, ami főként borításokat, csavarásokat és fojtásokat használ – ezért nem viselnek kesztyűt a versenyzők, és ezért nem láthatjuk azt sem, milyen Mark Zuckerberg jobbegyenese, csak azt, ahogy birkózik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik