Élet-Stílus

Ezentúl III. Károly „ujjait” is szopogathatják a monarchiáért rajongó e-cigisek

Indigo / Getty Images
Indigo / Getty Images
A brit uralkodó virsliszerű ujjai már régóta vicc tárgyát képezik. Az új király koronázása alkalmából piacra dobott termékcsalád tagjainak a formavilága mellett az ízvilága is különleges.

III. Károly vastag ujjai már egy ideje közröhej tárgyát képezik. A Nagy-Britannia hétvégén megkoronázott új uralkodójának ujjairól készült fotók először egy évtizede indultak mémesedésnek, miután ő maga is virsliszerűnek nevezte őket még 2012-ben. Egy új-zélandi hentes például még tavaly ősszel, II. Erzsébet halála után okozott kisebb botrányt azzal, hogy a boltjában árusított kolbászokat Károly ujjairól nevezte el.

A koronázási ünnepség alkalmából pedig legutóbb éppen egy elektronikus cigarettákat gyártó brit cég ült fel erre a mémvonatra, akik a koronázási ünnepség alkalmából kiadták a fenti képen látható, 10 darabból álló e-cigicsomagot, amit a király ujjairól mintázták – írja a Business Insider.

De nemcsak a tollak formája különleges, hanem az ízviláguk is. A különböző e-cigik természetesen az ízükkel is a brit kultúrát kívánják megidézni, amire a fantázianeveik is utalnak. Van például English Breakfast Tea, Coronation Chicken és a Victoria Sponge ízű e-cigi is a Riot eLiquid által kreált csomagokban. (Az utóbbi kettő név is egy-egy hagyományos brit ételre, egy majonés-csirkés fogásra és egy piskótára utal.)

Az ízek új királyunkra utalnak, és olyan ételek ízvilágát adják vissza, amelyeket a britek a hosszú hétvégén a koronázási partikon fogyasztottak

– fogalmazott a cégvezető. Azonban a monarchia és a dohányzáshelyettesítő termékek rajongóit el kell keserítenünk, mivel a cég honlapján 50 fontért, azaz kicsivel több mint 21 ezer forintért értékesített csomagokat pikkpakk elkapkodták.

Aki lemaradt volna a nagy eseményről, az itt tudja visszaolvasni élő közvetítésünket. Itt pedig a koronázási ceremóniáról készített galériánk tekinthető meg.

Egy új korszak vette kezdetét: hivatalosan is megkoronázták III. Károlyt
Megkoronázták III. Károly királyt. A ceremónia nem szűkölködött érzelmekben, és épp annyira volt tradicionális, mint amennyire haladó szellemű – pontosan ezt lehetett várni előzetesen is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik