Több vegetáriánus twitterező is ledöbbent, amikor megtudta, hogyan készül a parmezán sajt – írja a New York Post.
Today years old when I found out Parmesan cheese is made from baby cow’s stomach & I could go cry. I’m just gonna have to go full vegan at this point.
— D. (@dtheebae) January 9, 2023
A parmezán sajt állati oltóanyagból készül, amely egy olyan enzim, amely az állatok, jellemzően borjak, kecskék és bárányok gyomrának nyálkahártyájából származik. Ezt a folyadékot a tejhez adják, és így készítik a sajtot. Egy ilyen folyamat után általában elölik az állatot.
Azt hiszem, teljesen vegánnak kell lennem
– írta posztjában a twitterező.
A problémával nem volt egyedül, a követői sorra elképedtek, sokan azt írták, most már rá sem tudnak nézni a sajtokra, más azt kommentelte, hogy számára az összes tejtermék ijesztővé vált.
A vegetáriánusok, vegánok számára már léteznek alternatív megoldások az állati eredetű tejtermékek helyettesítésére, rossz hír viszont, hogy parmezánt csakis állati oltóanyaggal tudják elkészíteni.