Élet-Stílus

Kiakadtak a vegák, amikor megtudták, hogy készül a parmezán

Több sajtból létezik teljesen vegán verzió, a parmezán viszont kivétel.

Több vegetáriánus twitterező is ledöbbent, amikor megtudta, hogyan készül a parmezán sajt – írja a New York Post.

A parmezán sajt állati oltóanyagból készül, amely egy olyan enzim, amely az állatok, jellemzően borjak, kecskék és bárányok gyomrának nyálkahártyájából származik. Ezt a folyadékot a tejhez adják, és így készítik a sajtot. Egy ilyen folyamat után általában elölik az állatot.

Azt hiszem, teljesen vegánnak kell lennem

– írta posztjában a twitterező.

A problémával nem volt egyedül, a követői sorra elképedtek, sokan azt írták, most már rá sem tudnak nézni a sajtokra, más azt kommentelte, hogy számára az összes tejtermék ijesztővé vált.

A vegetáriánusok, vegánok számára már léteznek alternatív megoldások az állati eredetű tejtermékek helyettesítésére, rossz hír viszont, hogy parmezánt csakis állati oltóanyaggal tudják elkészíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik