Élet-Stílus

Meg kell becsülni az egyedülálló embereket is az anglikán egyház szerint, hisz Jézus is az volt

Love Matters címen adott ki jelentést a Church of England.

Az egyedülálló embereket éppúgy meg kell becsülni, mint a párokat és a családokat – írja a Guardian a Church of England, a legnagyobb angliai püspöki szervezetű keresztény egyház jelentése alapján.

Az anglikán egyház hangsúlyozta, hogy üdvözlik a személyes kapcsolatok sokszínűségét is, álláspontjuk szerint nem szabad kisebb rendűnek tekinteni az egyedüllétet, mint a párkapcsolatban való létet, és rámutattak, hogy

Jézus is egyedülálló volt.

A Church of England Love Matters című jelentése szerdán jelent meg.

Ebben egy kétéves kutatás eredményeiről számolnak be, amiben a különböző kapcsolatokat és családi formákat vizsgálták, miután Canterbury és York érseke elrendelte ezt. Ez volt harmadik téma, amire felkérés érkezett, korábban a lakhatást és a szociális ellátást vizsgálták.

A jelentésben elismerték, hogy „növekszik azoknak az embereknek a száma, akik nem élnek párkapcsolatban”. A Nemzeti Statisztikai Hivatal szerint az Egyesült Királyságban egyedül élők száma 8,3%-kal nőtt 2011 és 2021 között, az egyedü tartó 10 év alatt. Londonban például minden negyedik háztartást egyedülálló ember visz.

Az egyház jelentésében kijelenti, hogy a szingliséget lehet tudatosan is választani, de sokszor a nem megfelelő partner, válás vagy haláleset miatt maradhat valaki egyedül. Hangsúlyozták, hogy nem szabad az egyedülálló embereket kisebbségnek tekinteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik