Élet-Stílus

Détár Enikő: A mi generációnknál még megengedett volt egy-egy pofon, mégsem volt traumatizált gyerekkorunk

TV2
TV2
A színésznő azt is elárulta, mit tenne, ha Rékasi Károly újra össze akarna jönni vele.

Détár Enikővel a Best legújabb számában jelent meg egy nagyinterjú, melyben a színésznő a karrierjéről és magánéletéről is mesélt. Gyerekkoráról úgy nyilatkozott „meleg, engedékeny családban” nőtt fel, egy „olyan szerető, vidéki fészekben, ahol már gyerekként is nagy szabadságot élvezhettem”.

Persze előfordult, hogy a szüleim néha kiakadtak rám és a húgomra, a mi generációnknál még megengedett volt egy-egy pofon, amit én egyáltalán nem úgy élek meg, hogy úristen, micsoda traumatizált gyerekkorunk volt. Erről szó nincs. Értelmiségi szüleink voltak, nem voltunk gazdagok, szolgálati házban éltünk. Sokat utaztunk, no nem külföldre, hanem itthon. Jártunk színházba, múzeumba, sokat olvastunk, esténként együtt néztünk a televíziót, öszszebújtunk anyával és apával.

A családi idill édesapja hirtelen halálával egy pillanat alatt ért véget. Détár ekkor 16 éves volt.

A mai napig nem dolgoztam fel a halálát, ahogy beszélek róla, a sírás szorongatja a torkomat. Többen kérdezték, miért nem mentem pszichológushoz, hogy az segítsen a fájdalmamban, de erre egy szakember azt mondta nekem, ha az ember gödörbe esik, akkor nem biztos, hogy még tovább kell ásnia. Számomra ez annyira mély gödör, olyan fájdalmas, hogy nem szeretnék még mélyebbre kerülni.

Détár Enikő később férjhez ment, gyerekei születtek, majd elvált. A lap feltette neki a kérdést, mit tenne, ha megjelenne az ajtóban a volt férje, Rékasi Károly, és azt mondaná, csinálják vissza a házasságukat.

Ez a vonat már elment. Amikor külön mentünk, az nagyon kemény időszak volt, de nem akarok már senkit, se magamat, se mást emiatt bántani, hibáztatni. Valamiért ez így történt, hogy ez most karma, a Jóisten, ki hibázott, ki nem hibázott, nincs értelme már ezzel foglalkozni. Azt szoktam mondani, megszenvedett és megtalált szabadság, amiben most élek, ennek ára volt, és én kifizettem a számlát.

A színésznő kilenc éve van együtt jelenlegi párjával, Kiss Péterrel. „Csak kívánni tudom bárkinek, hogy megélhesse azt, amit mi egymás iránt érzünk. Szavakkal képtelenség megfogalmazni, ezt csak érezni, átélni lehet” – mondta el párkapcsolatukról Détár Enikő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik