Élet-Stílus

„Megjelent húsz géppuskás, hat-nyolc rendőrautóval, és körbe fogtak minket” – Balázséknak mesélt mexikói élményeiről Alekosz

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A vagyonőr azt mondja, durva dolgokat élt meg az Ázsia Expressz forgatásán.

Idén Mexikóban és Guatemalában forgott az Ázsia Expressz, a stáb pedig több kevéssé biztonságos helyen is megfordult. Ördög Nórának például egy mexikói lakos beszélt arról, hogy a térség bizonyos helyein soha nem szabad kiszállniuk az autóból a turistáknak, különben elrabolják őket, és sosem kerülnek elő.

Alekosz – aki versenyzőként lesz látható az Ázsia Expressz idei évadában – ma Sebestyén Balázsék műsorának vendége volt, ahol elmondta, valóban voltak kemény napjaik.

Balázsék a közigazgatásról és a drogkartellről is kérdezték vagyonőrként dolgozó celebet, hozzátéve: az ő tapasztalataik szerint a platós kocsikon álló maszkos, gépfegyveres emberekről nagyon nehéz eldönteni Mexikóban, hogy kartelltagok vagy rendőrök. Ezen állításukat Alekosz is megerősítette, mint mondta, a forgatáson adódott is ebből probléma.

Egyik este ugyanis bekéredzkedtek egy nőhöz, az illető viszont megijedt, amikor meglátta a kamerákat. Attól tartott, a stáb bajt hoz rá, ezért telefonált, az események pedig igencsak felgyorsultak ezt követően.

A kartell nem szereti, hogyha az ő felségterületein ilyen mozgolódások vannak. Kihívott valakit, és akkor utána megjelent húsz géppuskás, hat-nyolc rendőrautóval, és ott körbe fogtak minket. Mi beszálltunk a kocsiba, és a szerkesztőnő mondta, hogy gombokat lenyomni, kiszállni tilos, kamerát fel ne emelje senki, mert akkor vége. Tehát ott volt egy pont, amikor azt mondtam, gyerekek, erről nem volt szó

– idézte fel az esetet.

Mint mondta, olyan is megesett, hogy elhelyezkedtek egy szállodában, majd közölték velük, hogy három percük van összecsomagolni és meglépni, mert az adott hotelben a kartell nem nézi jó szemmel a külföldiek elszállásolását.

A kétfős celebcsapatoknak testőreik is voltak. Alekosz sokat beszélgetett azzal a férfival, aki az ő épségükre figyelt, és megtudta tőle, hogy egyszer egy ügyvédnőt védett, aki börtönbe juttatta a kartell egyik tagját. Emiatt – mint állítja – a férfi el is tűnt egy éjszakára, amikor pedig visszatért, látszott rajta, hogy a bandatagok nem bántak vele kesztyűs kézzel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik