Élet-Stílus

J. K. Rowling üzent azoknak, akik miatta tervezik bojkottálni a készülő Harry Potter-sorozatot

Rob Stothard / Getty Images
Rob Stothard / Getty Images
Az évek óta transzfóbiával vádolt írónő finoman utalt arra, hogy nem nagyon érdekli őt a dolog.

J. K. Rowling, a Harry Potter könyvek szerzője Twitter-bejegyzésben válaszolt azoknak az embereknek, akik kijelentették: nem nézik majd meg a könyvsorozatot feldolgozó tévésorozatot.

Szörnyű hírem van, amit kötelességemnek érzek megosztani. Megtalált engem pár aktivista, akik újabb bojkottot próbálnak szervezni a munkásságom ellen, ezúttal a Harry Potter tévésorozatot vették célba. Mivel előre figyelmeztettek, így felfegyverkeztem: megtettem a szükséges óvintézkedéseket és megmártóztam egy jelentős mennyiségű pezsgőben.

Posztja azután született, hogy két hete a Warner Brothers bejelentette, hogy zöld utat kapott az HBO Maxra tervezett Harry Potter-sorozat terve, ami évadonként dolgozza majd fel az egyes könyveket. Rowling producereként vesz részt a széria elkészítésében és a kreatív döntések meghozatalában. Ez a lépés igencsak megosztotta a rajongókat, akiknek egy része transzellenes megszólalásai miatt fordult az írónő ellen.

Kapcsolódó
J. K. Rowlingot transzfóbia miatt feszítik keresztre, korábban a homofóbok mentek neki
J. K. Rowlingot egyre többen és egyre hangosabban támadják, amiért – a tiltakozók szerint – transzfób megnyilvánulásokat tett. Az írót korábban a homofóbok támadták, mert a sokszínűség büszke szószólója volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik