Élet-Stílus

A bíróság törölte Mischinger Péter keresetét a Szorcsik Viki elleni rágalmazási perben

TV2
TV2
Nem lett befizetve az ügy elindításához szükséges tízezer forintos illeték. Mischinger állítja, ő nem kapott erről értesítést.

Mischinger Péter év elején becsületsértés miatt perelte be Szorcsik Vikit, akivel a Farm VIP-ben szerepeltek együtt. Az egykori exatlonista azt sérelmezi, hogy a színésznő agresszív embernek kiáltotta ki őt a műsorban, noha állítja: ő soha nem lépett fel erőszakosan vele szemben.

Legutóbb március végén volt fejlemény az ügyben, akkor arról számolhattunk be, a felek arra várnak, hogy kitűzzék az előkészítő tárgyalás időpontját. Per egyelőre mégsem lett a dologból. Mischinger Péter most a Borsnak nyilatkozott arról, milyen akadályba ütközött.

A helyzet már-már komédiába illő, bár én nem tudok őszintén nevetni rajta. Az történt ugyanis, hogy a bíróság törölte a keresetemet, mivel nem fizettem meg a perindításhoz szükséges tízezer forintos illetéket. Kiderült, hogy erről a kötelezettségemről ajánlott küldeményben tájékoztattak, de hozzám ez a levél nem érkezett meg

– mondta el a lapnak, majd elárulta: a postától azt a tájékoztatást kapta, hogy az ajánlott küldeményt a meghatalmazottja, vagyis a párja vette át, ami állítása szerint nem igaz. Szerinte az a gond, hogy a koronavírus-járvány óta nem kell aláírni az átvételi elismervényt, így „gyakorlatilag bemondás alapján tekintik átvettnek ezeket a leveleket”.

Természetesen kértem a postát, hogy vizsgálják ki az ügyet, amire harminc napjuk van, így most várom az eredményt. Eközben a bírósághoz is beadtam egy kérelmet, hogy pótolhassam a befizetést

– fogalmazott Mischinger, akinek nem áll szándékában elállni a pereskedéstől. „Viktóriának számos lehetőséget kínáltam a bocsánatkérésre, de ő nem élt vele, sőt hogy úgy mondjam, időről időre még provokált is engem. Közben pedig bármerre is járok, mindenfelől áradnak felém a támogató megnyilvánulások. Számos férfi és nő keresett meg a saját történetével és világossá vált, hogy ezt a harcot értük is vívom. Olyan sorstársaim ők, akiket igaztalan vádak miatt ért hátrány, és akik nem tudtak, vagy nem mertek kiállni az igazukért. Mert bár biztosan rengeteg embert ér verbális bántalmazás, egy társadalomnak számolnia kell azzal a lehetőséggel, hogy sok esetben koholt, bosszúból kitalált történetek mentén bélyegeznek meg embereket. Ez a jelenség igenis létezik, és ezt éppen úgy nem szabad a szőnyeg alá söpörni, mint a valódi erőszakot” – mondta.

Mischinger arra az eshetőségre is felkészült, ha a posta nem talál hibát, és továbbra is kézbesítettnek tekintik a küldeményt.

Ha kell, kezdem elölről az egészet, mert ez az ügy fontos és precedens teremtő lehet

– jelentette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik