Élet-Stílus

Auschwitzben, a vasúti síneken pózolva fotóztatta magát egy nő

A haláltáborban több, mint 1 millió embert gyilkoltak meg, a nő egy laza pózzal emlékezett.

Egy nő hatalmas felháborodást váltott ki, miután a síneken fotózkodott a hírhedt auschwitzi koncentrációs tábor előtt – írja a Daily Mail.

A nőről készült fotó a Twitteren kezdett terjedni, ezen látható, ahogy ráült a sínekre, majd lazán pózolt a kamerának. Távolabb a haláltábor, ahol 1,1 millió embert, köztük 1 millió zsidót öltek meg a második világháború alatt.

A képet Maria Murphy, az GB News munkatársa osztotta meg.

Ma életem egyik legmegrázóbb élményét éltem át. Sajnálatos módon úgy tűnt, hogy ott ezt nem mindenki találta annyira megrendítőnek.

– írta a kép mellé, egy későbbi tweetben hozzátette, hogy

Többször kérték, hogy figyeljünk és legyünk tiszteletteljesek. Az ember azt gondolná, hogy az ilyesmit nem kell külön hangsúlyozni!

A posztot már több, mint 30 milliószor nézték meg, a bejegyzésre az Auschwitz Múzeum is reagált.

A képek óriási érzelmi és dokumentációs értéket hordozhatnak a látogatók számára. Segítenek emlékezni. Az Auschwitz Museum látogatóinak szem előtt kell tartaniuk, hogy egy olyan táborba lépnek be, ahol több mint 1 millió embert gyilkoltak meg. Tiszteld az emléküket!

– hangsúlyozták.

A VICE World News- nak nyilatkozva Pawel Sawicki, az auschwitzi emlékmű és a múzeum sajtósa, aki elmondta, hogy ez az eset elszigetelt, ennek ellenére kötelességüknek érezték, hogy reagáljanak rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik