Élet-Stílus

Benedek Miklós otthon lábadozik: A hosszú évtizedeken át tartó dohányzás meghozta a hatását

Mónus Márton / MTI
Mónus Márton / MTI
Korábban minden előadását lemondta.

Március végén írtunk arról, hogy kórházba került Benedek Miklós. A színész akkor nem árult el többet állapotáról: „Kedden voltam kontrollon, és azt mondta a főorvos, hogy bent kell maradnom. Nem mondanám, hogy jól vagyok: az egyik nap ilyen, a másik olyan. Néha fulladozom, fáj a lábam. Nemrég nagyobb szív- és tüdővizsgálaton estem át, sajnos nincs teljesen rendben a szervezetem” – nyilatkozta akkor.

A Blikk elérte a lábadozó művészt, aki elmondta, az egyre gyakoribb tüdőbetegséggel, a COPD-vel küzd, és emiatt a szívével is vannak problémák. Otthon gyógyulgat.

Szerencsére egyre jobban érzem magam. Azért még nem tért vissza teljesen az erőm, fáradékony vagyok, de már igyekszem tevékenyen tölteni a napjaimat. Sokat olvasok és elkezdtem egy színházzal kapcsolatos munkán dolgozni

– fogalmazott.

A COPD a tüdő és a szív együttes betegsége, amit legtöbbször a dohányzás vált ki. Esetemben is ezt történt, sajnos a hosszú évtizedeken át tartó dohányzás meghozta a hatását. Hiába nem gyújtottam rá már nyolc éve, ezzel nem tudom semmissé tenni az azt megelőző éveket. Ebből a betegségből meggyógyulni nem lehet, csak életmóddal és gyógyszerekkel szinten tartani. Emiatt félek is attól, nehogy visszaessek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik