Élet-Stílus

Aranyosi Péter a halálközeli élményéről: Úgy fuldokoltam, hogy azt hittem, kiszakad a tüdőm

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
Kis híján belehalt a koronavírus-fertőzésbe.

Aranyosi Péter márciusban jelentette be, hogy a fellépései számát a harmadára csökkenti, hogy több időt tudjon a szeretteivel tölteni. A humorista Kadarkai Endre podcastjében beszélt arról, a covid döbbentette rá, hogy változtatni akar az életvitelén.

Bent voltam a kórházban, majdnem meghaltam. Oxigénmaszk, egyedül, Szent László kórház. Akkor azért az embernek vannak elképzelései az életéről, hogy akkor hogyan folytatja. Még ott, az ágyban eldöntöttem kisebb és nagyobb dolgokat. Az egyik, hogy vissza fogok lépni, jóval kevesebbet fogok fellépni, többet leszek a családommal

– mondta el, majd így folytatta:

Amikor látod, hogy a folyosón tolnak valakit lábbal előre, hallod az ápolónőtől, hogy nem hat a gyógyszer, ami rám hatott, és tudod, hogy nincsen nagyon sokféle gyógyszer arra, hogy túléljék vagy meggyógyuljanak, akkor átgondolod az életedet. Az ijedelem, meg amikor ott fuldokolsz, és egyedül vagy egy szobában, körülötted halnak az emberek, és te ezt tudod és hallod, akkor azért átgondolod az életedet, hogy ha túléled, mit kellene másképpen csinálni. Hogy sokkal kevesebbet kell dolgozni, sokkal többet kell a barátaimmal és a családommal lenni.

Halálközeli élményéről is igyekezett beszámolni, noha elismerte, hogy nehéz elmagyarázni, mit érzett.

Nem tudom ezt a lelkiállapotot elmagyarázni neked, mert ezt meg kell élni. Hiába mondom neked, hogy mennyire szörnyű és borzasztó, amikor a feleségedet az ablakból látod, hogy úgy fuldokoltam, hogy elkezdtem zuhanyozni, és ahogy megcsapta a tüdőmet a forró levegő, annyira fájt, úgy elkezdtem köhögni, hogy megöleltem a radiátor forró csövét, hogy ne mozogjak, mert fájt a tüdőm. Ahogy köhögtem, azt hittem, hogy kiszakad belőlem. Szúr, fáj, szóval rettenetes! Ezeket az élményeket hiába mondom el bárkinek, aki nem volt benne, úgysem fogják átérezni. Ez nagyon nehéz volt, és megindított egy irányba, ami a csendességről, a családról és a barátokról szól.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik