Élet-Stílus

Átlagosan 46 perc – a Wizz Air zsinórban másodszor lett a legtöbbet késő légitársaság az Egyesült Királyságban

SOPA Images / Getty Images
SOPA Images / Getty Images

2022-ben is a Wizz Air lett az átlagosan legtöbbet késő légitársaság az Egyesült Királyságban, írja a BBC a Civil Aviation Authority (CAA, polgári légiközlekedési hatóság) adataira hivatkozva. A légitársaság egyesült királysági indulásain átlagosan 46 perc késés volt tavaly – ami háromszor akkora, mint az egy évvel korábbi adatuk (amivel szintén utolsó helyen végeztek a rangsorban). A Wizz Air többi között repül Lutonból, Birminghamből, Gatwickből, Liverpoolból és Bristolból is.

A BBC megjegyzi, hogy a törölt járatokat nem számolták bele a statisztikába. A második legtöbbet késő társaság a Tui lett (40 perc és 18 másodperc), a harmadik pedig a Qatar Airways (31 perc és 48 másodperc). A Norwegian gépei késték a legkevesebbet, átlagosan szűk 14 percet.

Az elemzésből kiderül, hogy május és június voltak a legrosszabb hónapok a pontosság szempontjából, mivel a szektor nem volt képes felkutatni és kiképezni kellő számú személyzetet az Egyesült Királyság koronavírus-szigor alól történő felmentését követően. A BBC hozzáteszi: a PA hírügynökség kereste a Wizz Airt, de azok nem reagáltak megkeresésükre.

Frissítés

Cikkünk megjelenése után a Wizz Air levelet juttatott el a szerkesztőséghez, melyben azt írják, a tavalyi évben számos kihívás (főként a földi kiszolgáló személyzet és a légiirányítás területén tapasztalható munkaerőhiány) érte a teljes nemzetközi iparágat, amikhez – a statisztikák szerint – a Wizz Air tudott a legkevésbé igazodni. Hozzáteszik: a vizsgált járatok esetében idén javulás figyelhető meg a társaságnál: 40 százalékkal csökkentették a késések idejét a tavalyihoz képest – igaz, ez még mindig szűk fél óra plusz az utasoknak járatonként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik