Élet-Stílus

Meghalt egy 88 éves nő, akinek közel egy hónapig nem adtak enni és inni a gondozói Walesben

Sarene Taylort agyvérzés miatt szállították kórházba, amikor visszakerült az idősek otthonába, már nem számíthatott segítségre.

A 88 éves Sarene Taylort egy meg nem nevezett észak-walesi kórházba szállították, miután agyvérzést kapott. A Metro az asszony fiára hivatkozva azt írja, hogy az orvosok azt mondták, Taylornak életvégi gondozásra lesz szüksége.

Az asszonyt visszaszállították az idősek otthonába, ahol a beszámoló szerint 28 napig nem kapott sem enni sem inni, a 88 éves nő pedig meghalt.

Fia, Rob Taylor, aki korábban rendőr volt, embertelennek és szívszorítónak nevezte az eljárást, és közölte, hogy sürgősen változtatni kell rajta.

Taylor nem kritizálta az ápolószemélyzetet, de megjegyezte, hogy nem számított arra, hogy 2023-ban még megtörténhet ilyen. A férfi már édesanyja halála előtt beszámolt az állapotokról egy videóban, de tovább nem tudta látogatni édesanyját, mivel koronavírusos lett.

 Ez nem a törvényességről vagy a legalitásról szól, hanem az etikáról. Anyukám még mindig él!

– mondta, hozzátéve, hogy akkor már 24-25 napja nem adtak sem inni és enni az anyjának, amit megrázónak és embertelennek nevezett.

 Így bántak volna az emberekkel a 11. és 12. században – nem 2023-ban. Ez teljesen megrázó.

– mondta Taylor.

Napi kapcsolatban voltunk Taylor úrral az édesanyja gondozása miatt, kivizsgáljuk az általa felvetett aggályokat

– mondta Andrea Hughes, a Betsi Cadwaladr Egyetem Egészségügyi Tanácsának ápolási igazgatója, aki egyben kifejezte részvétét a család felé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik