Élet-Stílus

Bakács Tibor: Anyám eltette az összes újságot, amibe cikket írtam, ma azokkal pucolok ablakot

Arról is mesélt, mi mindent csinál manapság.

Bakács Tibor a Klubrádióban hallgatható Szavakon túl című műsorban adott interjút Kadarkai Endrének. Mesélt egyebek között újságíró múltjáról.

Anyám eltette az összes újságot, amibe cikket írtam. Tudod, mit csinálok most? Ha megyek ablakot pucolni, ma ezzel mosom az ablakot. Mert fantasztikus megélni azt, micsoda értéknek tekintettem az Élet és Irodalmat, a Magyar Narancsot és most egy felületet megtisztítok vele.

Jelenlegi életéről annyit mesélt, Budakeszin él, a fiaival hétvégenként találkozik. Legnagyobb mélypontjáról úgy fogalmazott, érte őt egy misztikus élmény, ami átlendítette az öngyilkossági gondolatokon.

Nagyon sokáig éltem evvel a gondolattal. Ez is egy fejlődés ív. Azt gondoltam, szabadságom van abban, hogy véget vessek ennek a szarnak, amiben vagyok. Most már eljutottam oda, bármilyen halált elfogadok, csak ne nekem kelljen. Minden nap gondolok a halálra. Nem várom, de készülök rá. (…) Rengeteg formában próbáltam elképzelni, hogy csináljam. Nem jó vonat elé ugrani, mert arra gondoltam, szörnyű élmény lehet annak, aki a vonatot vezeti. Nem akarok másnak rossz élményt. Ha felakasztom magam, az lassú halál. Végiggondoltam ezeket. Nem szeretek misztikus élményekről beszélni: amikor a második feleségem elhagyott, rettenetes állapotban voltam. Drog, alkohol, amit akarsz. Keresztényeknek elmondom, akik nem Tóth Gabik: feküdtem a földön, éreztem, hogy egy arca közel jön. És ez az ő arca volt. Jézus Krisztusra gondolok

– ecsetelte Bakács. Azt mondja, fél a demenciától, így napi 2-3 órát sakkozik, az állítólag jó az agynak.

A kábítószer-használatról úgy fogalmazott, marihuánát sokat szívott, az alkoholizmussal komolyabb gondja sosem volt, az újságíró szerint ha hónapokig nem ihatna, akkor se történne semmi. A dohányzásról ugyanakkor nem tud leszokni.

Most megkért két fine dining étterem, hogy segítsek nekik a marketingben. Vannak ilyen szakaszok: éhezem, aztán felhív két étterem, hogy segítsek nekik abban, hogy Michelin-csillagosak legyenek. A gerillamarketinghez elképesztően értek, bármikor átverem bármelyik médiát. Csak ez nehezebb, ez nemzetközi ügy.

 

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik