Élet-Stílus

Megéri Anglia legrosszabb lakhelyéről a legrosszabb fapadossal elutazni?

Dominika Zarzycka / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Dominika Zarzycka / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Ennek járt utána egy kíváncsi angol újságíró.

Nemrégiben két felmérés eredménye is napvilág látott:

  1. Anglia legrosszabb lakóhelye, „győztese” Luton
  2. a legrosszabb fapados légitársaság a britek szerint: a WizzAir

A Daily Star riportere, Layla Nicholson úgy gondolta, saját szemével kell meggyőződnie arról, hogy valóban igaza van-e a felméréseknek, ezért a lutoni repülőtérről elrepült egy WizzAir-géppel.

A közeli Stevenage-ből indult el útjára busszal a lutoni reptérre, ahol mindent belepett a galambfekália, a buszok pedig csak úgy okádták magukból a kipufogógázt, írja. Utuk utazótársával innen a boltok kínálatának feltérképezése helyett a becsekkolás felé vezetett, ami simán ment a telefonjáról.

Örült ennek, mert így több ideje maradt a benti üzletekre, vendéglátóhelyekre. De aztán jött az első kellemetlenség: nem volt bent Wetherspoons. Vagyis egy egységgel sem képviseltette itt magát a népszerű kocsma-lánc, olyasmi, mint a budapesti 4-es 6-os kocsmák, csak normálisabban néznek ki a helyei. Ez pedig egyet jelentett Nicholsonnak: nincs olcsó sör a reptéren.

Eljött a beszállás ideje, úgyhogy az újságíró figyelmét a WizzAir járatára irányíthatta át. A beszállás, némi zavar után, melyik sorba is kell állniuk, végül zavartalanul sikerült, az ülések pedig „meglehetősen kényelmesek” voltak a gépen. Kellemes meglepetésüket partnerével két mini üveg borral ünnepelték meg.

Csakhogy jött a visszaút. Méghozzá nem máshonnan, mint Budapestről.

A Liszt Ferenc Repülőtéren a felszállás előtt 30 perccel nyitott meg a kapu, de 20 percig egy tapodtat se mozdultak az utasok. Viszont közben a személyzet ellenőrizte a poggyászok méretét, ami persze frusztrálóan hatott, számolt be róla Nicholson.

Már a gépen ültek, mikor kiderült, hogy a járaton túlfoglalás van, ami azt jelentette, hogy két utasnak le kell szállnia. Legalábbis le kellett volna, mert az utolsó pillanatban a légiutas-kísérők találtak üléseket.

Végül Nicholson ítélete: A légitársaság és a repülőtér „közel sem volt olyan rossz”, mint előzetesen képzelte.

A WizzAirrel kapcsolatosan megjegyezte, hogy ha csak az a fontos, hogy eljusson A-ból B-be, annak teljesen megfelel a légitársaság, ha viszont valaki kényelemre, lábhelyre számít, és arra, hogy el tudja kerülni a harcot a beszállásnál a személyzettel, az inkább válasszon másik társaságot.

Ami pedig Lutont illeti, a repülőtérnek szerinte nem szabad megkapnia a legrosszabb hely címkét, amit a városa megkapott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik