Élet-Stílus

Tavaszi megfázás: segít az egysejtűek titkos „fegyvere”(x)

Shutterstock
Shutterstock
Alig várjuk, hogy tavasz legyen, éppen ezért amint kisüt a nap, hajlamosak vagyunk könnyelműbben viselkedni. Ne dőljünk be a csalóka napsütésnek, ugyanis tavasz elején nagyon könnyű megfázni. Eláruljuk, hogy miért!

Kimerült immunrendszer, csalóka időjárás

Minél egészségesebb az immunrendszer, annál könnyebben védi ki a kórokozók támadásait. Ám tél végére általában kimerül a szervezetünk vitamintartaléka, és ilyenkor az immunrendszerünk kisebb hatékonysággal tud védekezni. Ráadásul még az időjárás is csalóka, hiszen lehet, hogy szépen süt a nap, de reggel és este még fagypont körül van a hőmérséklet. Ebben az időszakban öltözzünk rétegesen, és ne rakjuk el idő előtt a téli holminkat a szekrény mélyére, hiszen szükségünk lehet rá.

Ezek a vitaminok erősítenek

Friss zöldségeket és gyümölcsöket ebben az időszakban még nem lehet kapni a piacon, mi mégis figyeljünk arra, hogy megfelelő mennyiségű vitaminhoz juttassuk a szervezetünket. A nátha legfőbb ellenszerei a C- és a D-vitamin, de fontos, hogy ebben az időszakban megfelelő mennyiségű béta-karotint, valamint E-vitamint is juttassunk a szervezetünkbe. A tartós stressz rontja az ellenállóképességet, ezért mindig szakítsunk időt a pihenésre, kikapcsolódásra, lazításra.

A vírusok mindenhol ott vannak

A megfázást vagy náthát különböző vírusok okozzák, amelyek cseppfertőzés útján terjednek. Könnyedén kapcsolatba kerülhetünk ezekkel, például az iskolában, a munkahelyen, a közlekedési eszközökön. Elég megfognunk egy kilincset vagy kapaszkodót, és a kezünkre kerülő vírusok a szájon és az orron át hamar a szervezetünkbe kerülhetnek. Ahhoz, hogy elkerüljük a náthát, a megfelelő öltözködésen és a vitaminpótláson kívül fontos a gyakori, alapos, szappanos kézmosás, különösen ebben az időszakban.

Segít az ectointartalmú orrspray

Ha minden óvintézkedés ellenére megfáznánk, a tünetek enyhítésében sokat segíthet a megfelelő orrspray. A Reventil orrspray egy különleges molekulát, ectoint tartalmaz. Az ectoin „ereje” abban rejlik, hogy megköti a vizet, ezáltal védőburkot képez, és óvja a sejtfelszínt a kiszáradástól, illetve sérülés esetén részt vesz a sejtregenerációban. A 4 az 1-ben hatású Reventil orrspray jelentősen enyhíti az orrdugulást, az orrfolyást, az arc- és fejfájást, a szaglás és ízérzékelés zavarát. Az ectoin segítségével mérsékli az orrnyálkahártya szárazságát és elősegíti annak regenerációját. Nem tartalmaz tartósítószert, nem okoz hozzászokást, és gyerekek is használhatják. Recept nélkül kapható a patikában.

Phytotec

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

 

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik