Élet-Stílus

Reviczky Gábor prosztatarákkal küzd, a kemoterápiát visszautasítja

Cseke Csilla / MTI
Cseke Csilla / MTI
Bízik a gyógyulásában.

A 73 éves Reviczky Gábor prosztatarákkal küzd, aminek egy agresszív fajtája támadta meg a szervezetét – tudta meg a Blikk. A lap azt írja, a színművész a műtéten már túlesett, és egyelőre úgy tűnik, sikerült időben elcsípni a betegséget.

Sajnos, tipikus férfibetegség ez, sokan nem is járnak vizsgálatra, mert kellemetlen. Ezzel én is így voltam

– mondta el Reviczky, aki maga is rendelkezik rossz élménnyel a szűrővizsgálattal kapcsolatban. Ennek ellenére a negyven feletti férfiaknak azt üzeni, hogy mindenképp keressenek egy olyan orvost, aki kíméletesen vizsgál, mert nagyon gyakori a prosztatagyulladás, ami a rák előszobája lehet.

A színész decemberben kezdett gyanakodni arra, hogy valami nincs rendben.

Nem voltak olyan panaszaim, amik a betegségre utaltak volna, ezért is fontos a szűrővizsgálat. Mert mint kiderült, nálam is évek óta jelen lehetett már a betegség, tünetmentesen. Egy jótékonysági vadászaton vettem részt még tavaly decemberben, ahol a bevételből gyermekkórházak számára vásárolnak lélegeztetőgépet. Itt feltűnt a nagyon gyakori vizelési inger, ami annyira gyakori volt, hogy hazafelé minden pihenőnél és benzinkútnál meg kellett állnom.

Reviczky elmondása szerint hamar megfelelő orvos kezébe került, aki tíz helyen végzett biopsziát a prosztatáján.

Sajnos mindegyik tartalmazott rákos sejtet. Meg is műtött, és kiderült, hogy noha a betegség agresszív fajtájáról van szó, az operációt követő CT- és MRI-vizsgálatok szerint nincs áttét a szervezetemben.

Reviczky Gábor most egy speciális vizsgálatra vár, ami után az onkológusok meghatározzák, milyen utókezelésre számíthat. A színész egyelőre határozottan kijelenti, hogy a kemoterápiát nem vállalja.

Sugár- vagy kemoterápia jöhet szóba, ám mivel itthon nincs még célzott kemoterápia, a kemót vissza fogom utasítani. Sajnos, a nem célzott kezelés az egész szervezetet érinti, remélem, erre nem lesz szükségem, elég lesz a sugárkezelés.

A színművész optimista, hisz a gyógyulásában. Azt vallja, a siker érdekében csakis pozitívan lehet hozzáállni egy ilyen küzdelemhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik