Élet-Stílus

Hercegi és hercegnői címet kaptak Harry és Meghan gyerekei

Dominic Lipinski - WPA Pool / Getty Images
Dominic Lipinski - WPA Pool / Getty Images
A sussexiek előszeretettel kritizálják a királyi családot, de címeikről nem mondanak le.

Archie herceg és Lilibet hercegnő – mostantól ez a megnevezés illeti meg Harry herceg és felesége, Meghan Markle hároméves kisfiát és 21 hónapos kislányát. Utóbbi rangját a keresztelőjéről szóló bejelentésben említették először nyilvánosan.

A királyi család hivatalos honlapján most frissítették a gyerekek címeit – amiket a tervek szerint csak formális körülmények között fognak használni, a mindennapi életben nem –, de azok alapvetően már II. Erzsébet halála és III. Károly trónra kerülése óta megilletik őket V. György egyik 1917-ben meghozott szabályozása értelmében. Ez kimondja, hogy a mindenkori uralkodó unokái is hercegi címben részesülnek. Vilmos herceg és Katalin hercegné gyerekei születésük óta rendelkeznek ranggal, mivel ők a trón közvetlen várományosai.

Harry és Meghan egyébként 2018-as esküvőjük óta Sussex hercege és hercegnéje, és bár három éve visszaléptek királyi teendőiktől, erről a tisztségükről nem mondtak le, még annak ellenére sem, hogy az elmúlt időszakban több alkalommal is súlyos kritikával illették a monarchiát.

Kapcsolódó
„És az mégis min változtatna?” – Harry herceg ezért nem mond le hercegi címéről
Válaszolt a sokakat érdeklő kérdésre is: ha a háttérbe kíván vonulni, akkor miért tárja a nyilvánosság elé a magánélete részleteit?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik