Élet-Stílus

Két éven át tökéletesítgette egy torontói séf a McDonald’s legújabb szendvicsét

NurPhoto / Contributor / Getty Images
NurPhoto / Contributor / Getty Images
Azt gondolnánk, hogy a csirkés Big Mac, melynek főbb alkotóelemei adottak, nem túl bonyolult találmány, mégis évekbe telt a kifejlesztése.

Új szendvics debütál jövő kedden a kanadai McDonald’s éttermekben: a csirkés Big Mac. Bár úgy tűnik, nem túl nagy újítás, hiszen csak ropogós, bundás csirkeszeletekre cserélik a hagyományos Big Mac marhahúspogácsáit, a fejlesztés valójában közel két évig tartott – írja a CTV News.

Bár tavaly egy ideig több helyen, így Magyarországon is lehetett csirkés Big Macet kapni, Kanadában a szendvics saját verzióját fejlesztette ki Jeff Anderson, a McDonald’s ételinnovációs vezetője.

A szendvics főbb összetevői: a pirított, szezámos duplabuci, a saláta, az uborkaszeletek, a sajtszelet és híres Big Mac szósz adottak voltak, Anderson, aki korábban neves torontói és halifaxi éttermekben dolgozott séfként, a mennyiségek és a sütési idők nüanszaival kísérletezgetett.

A csirkés Big Mac ötlete egyébként a fogyasztóktól származik. Hosszú ideje bukkannak fel videók a közösségi portálokon, melyeken az emberek Chicken McNuggetsre cserélik a Big Mac húspogácsáját, vagy Big Mac szószt tesznek a McChicken szendvicsükbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik