Élet-Stílus

Nem hagyta magára az egyéves kislányt az égő házban a kutya, ezzel megmentette az életét

WJBK
WJBK
Égő házban rekedt egy egyéves kislány Detroitban. A gyerek életét a család kutyája mentette meg.

Tűz ütött ki egy kétlakásos társasházban február 21-én Detroitban. Bár egy kutyának hála, mindenkit sikerült kimenekíteni az épületből, az emeleten élő családnak mindene odaveszett – írja a Detroit Free Press.

A négygyerekes Janet Kelley, a vőlegénye, Daquan Davis és a nő két idősebb, 7 és 9 éves gyerekei éppen bevásárolni voltak, amikor tűz ütött ki az alattuk lakó család otthonában. Kelley úgy tudja, egy gyerek egy öngyújtóval játszott és véletlenül felgyújtott egy matracot.

A két kisebb gyerekkel és a család 3 éves pitbullkeverékével Davis testvére volt otthon. A férfi azonnal megpróbálta kimenteni a gyerekeket és a kutyát az épületből, de a lángok nagyon gyorsan terjedtek, hamarosan a szomszédos épület is kigyulladt.

Amikor a tűzoltók a helyszínre értek, Kelley legkisebb, egyéves gyereke még a lakásban volt. Blue, a kutya nem mozdult el a kislány mellől, amíg meg nem érkezett a segítség, sőt, hangos ugatással jelezte a tűzoltóknak, hol kell keresniük a gyereket, akinek ezzel az életét mentette meg. A kislány és a kutya is épségben jutott ki az égő házból.

Bár a család egyetlen tagja sem sérült meg a tűzben, a családnak mindene odaveszett. A lakásnak, melyet béreltek, nem volt biztosítása, így nincstelenekké váltak. A két felnőtt és a négy gyerek napokig egy furgonban élt, majd egy néhány száz dolláros adománynak köszönhetően ideiglenesen egy motelbe költöztek. Más lehetőségük nem lévén online adománygyűjtésbe kezdtek, hogy a nulláról újraépíthessék az életüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik