Élet-Stílus

Három évig sátorban élt egy 13 éves brit fiú, 700 ezer fontnyi adományt gyűjtött elvesztett barátja ápolóinak

Annak a hospiceháznak gyűjtött, ahol rákos szomszédját ápolták az utolsó napjain. A kampány keretében még a miniszterelnök kutyájával is összebarátkozott, amikor a kormányfői rezidencia kertjében töltötte az éjszakát.

A 13 éves Max Woosey három év után költözik vissza a szülei házába, miután 2020 márciusa óta minden éjszakáját sátorban töltötte.

A természetért rajongó fiú azért vágott bele a különös kalandba, mert így akart pénzt gyűjteni annak az észak-devoni hospiceháznak, ahol súlyos rákbetegségébe belehaló szomszédját és egyben barátját, a lenti képen látható Ricket az élete végén ápolták. A fiatal természetbarátnak végül 700 ezer fontot, azaz 295 millió forintot sikerült összegyűjtenie – ami az intézmény vezetője szerint 15 ápoló egész éves fizetését fedezni fogja.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Max Woosey BEM (@the_boy_in_the_tent) által megosztott bejegyzés


A Guardian – és az egész brit sajtó – által körülrajongott fiú azt mondta, hogy azért választotta a sátrazást, mert szomszédja, akinek emlékére az adománygyűjtés indult, szerettette meg vele a természetet és a sportot. A sátrat is ő ajándékozta neki, és a halála előtt nem sokkal azt is megígértette vele, hogy sok kalandra fogja majd felhasználni. Amit a fiatalember be is tartott.

A fiú legtöbbször az otthona kertjében állította fel a sátrat, de a kampány keretében még a Downing Street 10. kertjében, azaz a londoni miniszterelnöki rezidencián is eltölthetett egy éjszakát. Ahol kisebb összetűzésbe került a kormányfő kutyájával, mivel az eb lenyúlta a plüssmackóját. A kampány kezdete óta pedig nemcsak elvesztett barátjától kapott sátrat, hanem az alábbi poszt leírása alapján még természetjárás koronázatlan királya, Bear Grylls is meglepte egy új sátorral.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Max Woosey BEM (@the_boy_in_the_tent) által megosztott bejegyzés

Bár télen sokszor fázott a sátrában a kis kalandor, azt mesélte, hogy az igazi kihívást azok a nyári napok jelentették számára, amikor hőhullám volt, és közben elkapta a koronavírust. A sátra ugyanis üvegházként viselkedett, és nagyon felmelegedett ezeken a napokon, amihez hozzáadódott a betegség miatt kialakult láza is.

Max Woosey sátrazós kalandjai azonban még nem értek véget, hiszen a kampány elindításának harmadik évfordulóján, március 29-én egy fesztivált fog tartani, és az itt befolyt összeget is a hospiceháznak adományozza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik