Élet-Stílus

Kenyérpirítóban akart melegszendvicset készíteni, az egész konyhát leégette egy brit diák

Teljesen kiégett egy egyetemisták által bérelt londoni lakás konyhája, miután egy lány kenyérpirítóban próbált melegszendvicset készíteni. A Londoni Tűzoltóság figyelmeztetést adott ki az eset kapcsán.

Négy autóval, huszonöt tűzoltó vonult ki egy háromemeletes épületben keletkezett konyhai tűzhöz február 13-án London déli, Avery Hill nevű kerületében. A lánglovagoknak több mint negyven percükbe került, hogy eloltsák a tüzet, amit egy szabálytalanul használt konyhai eszköz okozott – írja a LadBible című brit bulvárportál.

A tűz azért ütött ki, mert az egyik lány elhatározta, hogy kenyérpirítóban készít melegszendvicset úgy, hogy a készüléket az oldalára fordítja. Az ötlet az volt, hogy a pirító majd egyszerre olvasztja rá a sajtot a kenyér tetejére, és pirítja meg az alját. Mivel a kenyérpirító magától kikapcsol, a lány úgy gondolta lezuhanyzik, amíg elkészül az étel. Mire visszaért, a konyha lángokban állt.

A tűzoltóság kiégett konyhában készített videóval figyelmeztet: az elektromos eszközöket mindig csak rendeltetésüknek megfelelően használjuk, és csak olyan gépeket hagyjunk ellenőrizetlenül, melyek arra vannak tervezve, hogy bekapcsolva maradjanak, mint a hűtő, vagy a fagyasztó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik