Élet-Stílus

India történetében először gyermeke született egy transznemű párnak

Szerdán hozta világra a babát az apa.

„Örömökönnyek között” üdvözölte első gyermekét egy dél-indiai Kerala államban élő transznemű pár, akiknek pár nappal korábban már a terhesfotójukból is világszenzáció lett – számolt be a BBC.

Az örömhírt még  a múlt héten osztotta meg a gyermek édesanyja, Ziya Paval. Azonban nem ő, hanem a gyermek édesapja, a transznemű Paval szintén transznemű párja, Zahad – akinek a másik nevét nem osztották meg a nyilvánossággal – hordta a szíve alatt a kicsit.

A gyermek, akinek egyelőre sem a nevét, sem a biológiai nemét nem közölték, egy hónappal korábban született meg, mint ahogy várták, de az édesanyja szerint ő és az apa is jól vannak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ziya Paval (@paval19) által megosztott bejegyzés

A terhesség ideje alatt Paval és Zahad még a hormonterápiájukkal is felhagytak az orvosaik tanácsára. A pár gyermekáldása történelmi jelentőségűnek számít, legalábbis ők úgy tudják, hogy még „senki más nem nevezte magát biológiai szülőnek a transznemű közösségben” Indiában.

Szerdán, amikor megosztották a baba fotóját, azt írták, hogy hálásak a jóakaróik imáiért és támogatásáért. A bejelentés óta a pár közösségi oldalain özönlenek a gratulációk.

A könyvelőként dolgozó édesapa, Zahad egyébként azt tervezi, hogy visszamegy dolgozni, míg az édesanyja, Paval gondoskodik majd a babáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik