Élet-Stílus

Ambrus Attila: Én magyar ember vagyok, nekem semmi keresnivalóm külföldön

Berecz Valter / 24.hu
Berecz Valter / 24.hu
Már a börtönben tudatosan készült arra, mivel fog foglalkozni a szabadulása után, a tervei között pedig nem szerepelt az, hogy külföldön kezdjen új életet.

Ambrus Attila 13 évig ült börtönben bankrablásért. Múlt héten volt a szabadulásának évfordulója, már 11 éve annak, hogy új életet kezdett.

A Viszkis ma a Mokka vendége volt, ahol egyebek mellett arról is kérdezték, gondolkodott-e azon, hogy a szabadulása után külföldön folytassa tovább az életét, ahol senki sem ismeri.

Azt gondolom, hogy én magyar ember vagyok, nekem semmi keresnivalóm külföldön, most kimenni tányért mosogatni, meg kimenni Isten tudja mit csinálni… lehet, hogy egy picivel több pénzem lett volna, és senki nem ismer meg, de én azt gondolom, hogy ahol az ember megszületik, ahol felnő, a Kárpát-medencében, onnan miért kéne tovább menjek?

Mint mondta, szerinte nincs gond azzal, ha valakit egy bizonyos polcra tesznek a tettei miatt, probléma akkor van, ha az ember újra elkezd hülyeségeket csinálni, ezért ő különösen figyel arra, hogy véletlenül se kerüljön olyan helyzetbe, ami azt eredményezné, hogy megint belülről kelljen néznie a rácsos ablakot.

Ambrus hozzátette, már a börtönben tudatosan tervezte azt, mivel szeretne foglalkozni a szabadulása után: mint ismert, a kerámiázásra esett a választása. Miután kiengedték, egy vásárra vitte el a flaskáit, az ebből származó bevétele pedig éppen annyi volt, amire már azt mondhatta, érdemes tovább űznie a szakmát.

Ami a családját illeti, a Viszkis nemrég azt mondta, a szabadulása után nem hitt abban, hogy találkozik majd olyan nővel, aki gyereket szül neki, mostanra viszont már van egy közel négyéves kislánya és egy egyéves kisfia is.

A kislányom már azt tudja, hogy apa azért ült a sitten, mert fütyült a templomban. Próbáltam ezt valahogy az ő nyelvezetében lekommunikálni. Természetesen el fogom mondani, megfelelő időben, a megfelelő körítéssel. Nem akarom szépíteni, mert ezt nem lehet szépíteni. Szembesíteni kell a gyerekeimet azzal, hogy hát ugye sajnos nemcsak fütyültem a templomban, hanem más dolgokat is csináltam

– magyarázta a műsorban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik