Élet-Stílus

Ha rajta van a farkasjelmeze, nem érzi magát embernek

De vérfarkasnak sem.

Egy tokiói férfi 3 millió jent (közel 8,2 millió forintot) költött élethű farkas jelmezére, amellyel az volt a célja, hogy lazíthasson, és kiszakadhasson hétköznapi, emberi életéből.

Amikor viseli a jelmezt, többé nem érzi magát embernek, habár ennyi pénz után ez a legkevesebb – állítja Toru Ueda a LADBible szerint. Mindemellett úgy érzi, álruhája minden fillérje megérte, hiszen az szabadságérzetet nyújt számára.

Megszabadultam az emberi kapcsolatoktól. Mindenféle probléma, legyen az munka, vagy akármi – el tudom őket felejteni.

nyilatkozta a 32 éves férfi a Timesnak.

Álruhájának elkészítéséhez a Zeppet nevű céget kérte fel, amely általában tévé műsorok számára készít jelmezeket. A mérnökként dolgozó férfi ruháján négy ember dolgozott hét héten keresztül, a munkafolyamat alatt pedig háromszor találkoztak személyesen és negyven e-mailt váltottak a legapróbb részletekről is.Ueda nem gondolja, hogy vérfarkas lenne, hiszen azok szörnyetegek, ő pedig nem az. Az sem célja, hogy jelmezpartikra menjen, valamint kényelmetlennek érezné, ha az utcán kellene farkasként sétálgatnia – leginkább egyedül, vagy otthonában, barátai társaságában szeretné viselni új öltözékét.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

特殊造型ゼペット (@zeppet_jp) által megosztott bejegyzés

Ueda nem az első ember, aki a Zeppet segítségét kérte farsangi álmának megvalósításához – tavaly egy japán férfi hasonló kutya jelmezt álmodott meg magának, habár az csak 5,5 millió forintnyi jenbe került.

Illetve nem az első ember, aki rokonságot érez a farkasokkal – és még csak Maugliig vagy Romulus és Remusig se kell visszamennünk: egy éve írtunk Naia Okami esetéről, aki egy riportban számolt be róla, hogy transznemű nő létére valójában farkasnak érzi magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik