Élet-Stílus

Feljelenti a tankerületet a tanárnő, akire rálőtt egy hatéves diák

Feljelenti a tankerületet az a virginiai tanárnő, akire rálőtt az egyik hatéves tanítványa az év elején egy Newport News-i iskolában.

A 25 éves Abigail Zwerner ügyvédjét az Independent idézte, ő mondta el, hogy a lövöldözés napján legalább három figyelmeztetés érkezett a vezetőséghez, hogy a fiúnál fegyver van és másokat fenyeget vele. A táskáját ugyan átkutatták, de nem találták meg a pisztolyt, így annyiban is maradt a dolog, a rendőrséget sem értesítették, később sem osztották meg velük ezt a tippet, csak amikor már késő volt.

A nyomozás során kiderült, hogy a fegyvert a fiú szülei legálisan vásárolták, az anya nem is érti, hogy juthatott hozzá a gyerek, hiszen a helye egy 1,8 méter magas polcon volt, ráadásul kioldózár is volt rajta, amihez kulcs kellett. A fiú szülei elmondták továbbá, hogy a gyerekük akut fogyatékossággal él együtt, olyan speciális nevelésre szorul, aminek része az is, hogy valamelyik szülője minden nap elkíséri iskolába és az órákon is vele vannak. Az első alkalom, amikor nem mentek vele, a lövöldözés napja volt, amikor – a rendőrségi jelentések szerint –  fiú szándékosan a tanárára lőtt.

Zwernert két héten keresztül kórházban ápolták, mostanra viszont már otthon lábadozik, és kész jogi útra terelni az ügyet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik