Élet-Stílus

Eljátszotta az elrablását, hogy a barátnője helyett a szeretőjével szilveszterezhessen

Juleta Martirosyan / Getty Images (illusztráció)
Juleta Martirosyan / Getty Images (illusztráció)
Azonban a bizarr szakítási kísérlet kudarcba fulladt, az ausztrál férfi pedig szabadság helyett először bilincset kapott a kezeire.

Azzal vádolnak egy ausztrál férfit, hogy megrendezte a saját elrablását azért, hogy a barátnője helyett a szeretőjével tölthesse a szilveszter éjszakát. A 35 éves Paul Ierát még csütörtökön tartóztatták, mivel a nyomozás jelen állása szerint az egész csak színjáték volt. A férfi ellen a hatóságok szándékos félrevezetése és szándékos hamis vádaskodás miatt emeltek vádat – írja a LADbible.

A vád képviseletében Kate McKinley őrmester, az új-dél-walesi rendőrségtől pénteken azt mondta a Wollongong városának bíróságán, hogy az Iera állítólagos elrablásával kapcsolatos nyomozás több mint 25 ezer ausztrál dollárba (6,4 millió forintba) került a rendőrségnek és az állam kormányának, nem is beszélve arról, hogy 100-200 órányi rendőrségi munkaidőt pazaroltak el.

A nyomozóhatóság szerint Iera december 31-én nem sokkal éjfél előtt hagyta el a házát, és azt mondta a barátnőjének, hogy a közeli Daptóban találkozik egy ismerősével. Majd nem sokkal később a férfi barátnője kapott egy sms-t egy állítólagos szexmunkástól, aki azt írta, hogy elrabolta Ierát.

Csakhogy a gyanú szerint a férfi barátnőjével üzenetváltásba bonyolódó szexmunkás már korábban is összeszűrte a levet a férfival. A szilveszteri sms-ezés vége az lett, hogy ha a férfi otthagyja a 7 ezer ausztrál dollárt, azaz közel 1,8 millió forintot érő dirt biciklijét, akkor másnap reggel szabadon távozhat.

A barátnő ezt a zsarolásos helyzetet emberrablásnak értékelte, ezért értesítette a hatóságokat, hogy a párja bajban van. A rendőrség pedig azonnal nyomozást indított, hogy kiderítsék a Iera tartózkodási helyét. Azonban többórányi térfigyelőkamera-felvétel átnézése után azt vették észre, hogy az „emberrabló” sms-einek megérkezése idején a hűtlen férfi is megérkezett a szeretőjéhez egy táskányi cuccal.

Az új-dél-wales-i rendőrség a férfi bírósági meghallgatása után azt közölte: egyértelművé vált számukra, hogy Paul Iera állítólagos elrablása csupán színjáték volt.

A bíróságon egyébként az is elhangzott, hogy a férfi január elsején azzal hívta fel az édesapját, hogy elrabolták, de szabadon fogják engedni a saját kocsijánál. Ezeket a hívásokat már a rendőrség is figyelemmel kísérte, és rögtön fel is tűnt nekik, hogy Iera nem is Wollongong városában van, hanem a szomszédos Daptóban.

Hét perccel később pedig ki is szúrták egy térfigyelő kamerán a férfit, ahogy beszáll a szeretője kocsijába. A nő aztán nem sokkal később egyedül tért vissza oda, ahol a férfi beszállt a kocsijába. Iera ezalatt már a saját furgonjánál volt, amit a rendőrök nem sokkal később „fokozottan veszélyes járműként” ellenőriztek, mivel attól tartottak, hogy a férfit fogva tartják a járműben.

Az egyedül levő Paul Iera ekkor is azt állította, hogy korábban elrabolták, majd lerakták a kocsijánál, és azt mondták neki, addig ne csináljon semmit, amíg nem tudatják vele az instrukciókat.

A férfi története azonban ott bukott meg, hogy az intenzíven nyomozó rendőrök egyáltalán nem találkoztak olyan autóval, mint amilyennel állítása szerint az „emberrablói” közlekedtek.

Paul Ierát az édesanyja és a nővére mellett a barátnője is elkísérte a bíróságra, aki a jelek szerint a balhé után nem szakított vele. A bizarr ügy még ebben a hónapban folytatódik, és amilyen szerencséje van az elrablását eljátszó férfinak, még börtönben sem kell lennie, mivel a bíró döntése értelmében óvadékfizetés ellenében szabadlábon védekezhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik