Élet-Stílus

Gyógyíthatatlan idegrendszeri betegséggel diagnosztizálták Céline Diont, lemondta minden koncertjét

Victor VIRGILE / Gamma-Rapho / Getty Images
Victor VIRGILE / Gamma-Rapho / Getty Images
Egymillióból egy embert érint a betegség.

Könnyek között, egy Instagram-videó keretében jelentette be Céline Dion, hogy komoly egészségügyi gondokkal néz szembe.

Hosszú ideje küzdök az egészségemmel kapcsolatos problémákkal, és nagyon nehéz volt szembenéznem a kihívásaimmal, és beszélni mindenről, amin keresztül mentem. Nemrég diagnosztizáltak nálam egy nagyon ritka neurológiai rendellenességet, az úgynevezett Stiff-Person-szindrómát, amely egymillió emberből egyet érint. Még mindig csak tanuljuk, mit jelent ez, de most már tudjuk, hogy ez okozta az összes görcsömet, amit rám tört.

Úgy folytatta: „Sajnos ezek a görcsök mindennapi életem minden területére hatással vannak, és néha nehézségeket okoznak járás közben, és nem engedik, hogy úgy használjam a hangomat, ahogy szeretném”.

Miről van szó pontosan?

A Stiff-Person szindrómát a törzs és a végtagok változó intenzitású izommerevsége jellemzi. Az érintettek különféle ingerekre, pl. a zaj, érintés és érzelmi stressz nagyon érzékenyek, és túlzott idegrendszeri választ adnak, pl. ezek hatására izomgörcsök is elindulhatnak. Jellemző a rendellenes testtartás, gyakran összegörnyedve és merev tagokkal, izmokkal mozognak. A Stiff-Person-szindrómás betegek nem szívesen hagyják el megszokott környezetüket, mert félnek a bizonytalan járás és mozgás miatti veszélyektől, illetve attól, hogy az utcai zajok, az idegen közegben őket érő fény és hangingerek fájdalmas izomgörcsöket és mozgászavart válthatnak ki, amitől eleshetnek és megsérülhetnek – írja Dr. Balaicza Erika belgyógyász.

Dion azt mondja, februárban nem folytatja az európai turnéját sem. Gyógymód nincs a betegségre, a folyamatot maximum lassítani lehet.

Egy nagyszerű orvoscsapat dolgozik mellettem, hogy segítsenek a javulásban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Céline Dion (@celinedion) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik