Élet-Stílus

Mind a 10 ezer alkalmazottját háromnapos családi nyaralásra küldte a Disney Worldbe egy amerikai cég

Roberto Machado Noa / LightRocket / Getty Images
Roberto Machado Noa / LightRocket / Getty Images
Jutalmul a vállalat idei rekordbevételéért.

A Citadel nevű amerikai hedge fund idén hihetetlenül nagyvonalú jutalmat adott a munkavállalóinak. A vállalat bevételei idén rekordot döntöttek, ezért Ken Griffin, a cég alapítója és vezérigazgatója úgy döntött, hogy az alkalmazottak megérdemelnek egy háromnapos családi nyaralást a floridai Disney Worldben – számolt be a New York Post.

Ehhez azonban nagyon mélyen a zsebébe kellett nyúlnia a cégvezetőnek, mivel egy multinacionális vállalatról van szó, melynek kötelékében összesen 10 ezer ember dolgozik, akiknek nemcsak a szállását, a belépőit és az étkezését finanszírozták, hanem még a repülőjegyeiket is – hogy ne a saját költségükön kelljen New Yorkból, Houstonból, Párizsból vagy Zürichből eljutniuk Orlandóba.

A Citadel munkatársai és családtagjaik egyébként olyan sokan vannak, hogy az egész parkot kibérelték nekik. A minden bizonnyal a világ legjobb főnöke címre pályázó Ken Griffin pedig annyira jó fej volt, hogy a vállalat még egy Coldplay és egy Carly Rae Jepsen koncerttel is kedveskedett az alkalmazottainak.

Nemcsak a mi történelmünk, hanem a pénzügyek történetében is a legkülönlegesebb csapatot építettük fel. (…) Hihetetlen jövő áll előttünk – és már alig várom, hogy megírjuk a még hátralévő fejezeteket

– idézi Griffin köszönetnyilvánítását a Post. Mivel a Wall Street egy viharos év után szenved, Griffin így köszönte meg minden keményen dolgozó alkalmazottjának, hogy a dolgok a feje tetejére állásának ellenére a Citadel kasszasikereket könyvelhetett el.

Az idei év rekordnak ígérkezik a Citadel és a Citadel Securities számára – árulta el a Zia Ahmed, a cégcsoport szóvivője a Reutersnek.

A fedezeti alapokkal foglalkozó cég 59 milliárd dollár (23,3 billió forintnyi) vagyont kezel, ami még Griffin a milliárdos magánvagyonánál is magasabb összeg.

Miközben a Wall Streeten is erősen megsínyli a jelenlegi gazdasági helyzetet – az irányadó amerikai S&P 500-as részvényindex masszívan, 16 százalékkal zuhant –, a Citadel év végén jó hírekkel tudott szolgálni a befektetőknek: a zászlóshajójuknak számító Wellington Fund november végéig nagyjából 32 százalékos hozamot ért el.

A Citadel Global Fixed Income Fund szintén hatalmas, 28,1 százalékos, a Citadel Tactical Trading pedig 22,4 százalékos éves emelkedést ért el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik