Élet-Stílus

Több mint hétezer kilométert utazott egy férfi, hogy a Google térképén kérje meg szerelme kezét

YouTube / Google
YouTube / Google
Nincs könnyű helyzetben az ember, ha különleges, egyedi módszerrel szeretné megkérni szerelme kezét. Egy japán férfi nem sajnálta az időt és a fáradtságot, hogy életre szóló élménnyé varázsolja a nagy kérdés feltevését.

Kicsivel több mint 7163 kilométert megtéve, fél alatt egész Japánt beutazta egy Yasushi Takahashi nevű fiatal férfi, hogy megkérje barátnője kezét – írja az Upworthy.

Yasushi 2008-ban határozta el, hogy GPS-művészetet hívja segítségül a lánykéréshez. A különleges művészeti ág azt takarja, amikor az ember gondos tervezés után, zsebében egy GPS-adatok rögzítésére alkalmas készülékkel bejár egy útvonalat. Amikor aztán feltölti az útvonalát a Google térképére, a GPS-jelből egy szöveg, vagy kép rajzolódik ki.

Yasushi úgy vállalkozott az hosszú túrára, hogy korábban ki sem mozdult Tokióból. Az út során azonban csodálatos vidékeket járt be, remek ételeket evett, és izgalmas kalandokban volt része. Esőben, hóban, viharban aludt az autójában és még egy földrengést is átélt.

A lánykérés nem csak abból szempontból volt sikeres, hogy Yasushi barátnője igent mondott, de a férfi elhódította a legnagyobb GPS-rajz Guinness világrekordját is. A japán férfi azóta a GPS-művészet megszállottjává vált: eddig a világ 24 országában, több 1400 rajzot varázsolt térképre, miközben több, mint százezer kilométert tett meg.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Yassan | OFFICIAL (@yassan.gpsdrawing) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik