Élet-Stílus

Jakupcsek Gabriella nem hisz a karácsonyi kötelező rokonlátogatásban és ajándékozásban

Nem hajlandó rástresszelni az ünnepekre.

Jakupcsek Gabriellának évek óta az a célja, hogy stresszmentes, elvárások nélküli legyen a karácsonyi időszak, erről a Reggeliben beszélt.

Ki kell mondani bizonyos alaptételeket, hogy nem biztos, hogy mindenki családtag, akivel össze akarsz jönni karácsonykor, tehát hogy attól, hogy családtag, még nem biztos, hogy együtt akarsz vele karácsonyozni

– fogalmazott a műsorvezető, aki a kötelező rokonlátogatásban sem hisz.

Minden évben december 17-én „kicsekkolnak” egy nagy baráti társasággal, és elmennek síelni. Csak 23-án jönnek vissza, azt az egy napot szánják a készülődésre.

A másik stresszfaktort az ajándékozás jelenti számára, mert „mindenkinek mindene megvan”. Szerinte csak a gyerekeknek kéne ajándékot adni, nem érti, felnőtt embereknek erre miért van szükségük.

Azt, hogy ajándékot kell vennünk, ma már sajnos párezer forintból nem úszod meg. Akárhogy is, össze fog adódni egy nagyobb szám.  Ezért kéne az elvet tisztázni, nem pedig az összeget. Mert az összeg behatárol, az elvet kell tisztázni, hogy nem hiszem, hogy felnőtt embereknek szükségük van arra, hogy egy másik felnőtt ember vegye meg a zokniját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik