Élet-Stílus

Lövöldözés lett a családi Monopoly-partiból: a valóságban is börtönben kötött ki az egyik játékos

Ron Antonelli / Bloomberg / Getty Images (illusztráció)
Ron Antonelli / Bloomberg / Getty Images (illusztráció)
Egy oklahomai férfi annyira felhúzta magát a játékpénzek miatt, hogy fegyvert rántott a nevelőapjára. Végül nemcsak pár körből maradt ki büntetésképp, hanem le is tartóztatták.

Majdnem tragédiába fordult egy családi Monopoly-parti az Egyesült Államokban, amikor az egyik játékos lőfegyverrel kívánta megoldani a kapitalizmust modellező társasjáték kapcsán felmerülő konfliktust – írja a New York Post.

John Armstrong a rokonaival való társasozás közben italozott is szombat este Tulsában, amikor összekaptak a nevelőapjával a játékon – tájékoztatták a rendőrök a KTUL nevű oklahomai tévécsatornát.

A tábla- és asztalborogatás után a két fél a családi ház kertjében kívánta lerendezni a konfliktust, ahol Armstrong azután rántott fegyvert, hogy megvágták a fejét. A helyszínre érkező rendőröknek a férfi elismerte, hogy eldörült egy lövés, de azt állította, hogy a földre célzott a pisztollyal, és nem a mostohaapjára.

Bár a lövöldöző játékost a rendőrök letartóztatták, a fegyvert, amit használt, nem sikerült megtalálniuk, mivel feltételezésük szerint még azelőtt elrejtették, hogy az első járőrök a helyszínre értek volna.

A konfliktus okát egyelőre nem sikerült tisztázni, de John Armstrong azóta is letartóztatásban van, ahonnan 25 ezer dollár – azaz közel 10 millió forint – óvadék megfizetése ellenében távozhatna, a tárgyalása pedig várhatóan pénteken kezdődik el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik